Novi BMW M3 (G80) i M4 izvedbe koje se tek treba shvatit

BMW M M G G

M3 je već 35 godina mjerilo kad je ultimativnost jednog “običnog” automobila za svakodnevicu u pitanju. Već 35 godina je prošlo od premijere prvog M modela serije 3, sinoć je ova epoha dobila nastavak, novu priču, baš kao i famozni M4 (G82)…

Veliki dan za sve ljubitelje bavarske marke. Stigao je BMW M3 (G80) i M4 (G82). Automobili visokih performansi s jednom novom dozom autentičnosti i privlačnosti. Službeni dolazak modela očekuje se tijekom ožujka 2021.

BMW M M G G

Novi M puleni svakim je svojim detaljem usmjeren na performanse. Posao na podešavanju M3 i M4 proveden je zajedno s programom testiranja za trkaći automobil BMW M4 GT3.

BMW M odjel opet je išao na ruku vozačkim entuzijastima. Ručni mjenjač sa 6-stupnjeva biti će dostupan odmah u početku, s Gear Shift Assistantom za izuzetno dinamične situacije u vožnji. Dok će na izbor biti i osam stupanjski M Steptronic mjenjač. Competition model također su prvi put dostupni sa sustavom pogona na sve kotače M xDrive, od ljeta 2021.

BMW M M G G

Šesterocilindrični redni motor s tehnologijom M TwinPower Turbo, karakterom visokog okretaja, donosi maksimalnih 480 KS standardno ili u Competiton izvedbi 510 KS i 650 Nm. Dva turbopunjača, optimizirano izravno ubrizgavanje, hlađenje i opskrba uljem prilagođeni za upotrebu na stazi, ispušni sustav specifičan za model s električno upravljanim zaklopcima nude uzburkanu simfoniju iz već sad karakteristične četiri ispušne cijevi.

M xDrive povezuje se s Active M diferencijalom, postavkom na stražnji kotač, tri načina rada koja se mogu odabrati: 4WD, 4WD Sport i 2WD za čisti pogon na stražnjim kotačima i deaktiviranu kontrolu stabilnosti.

BMW M M G G

Adaptivni M ovjes s elektronički upravljanim amortizerima i M Servotronic upravljač s promjenjivim omjerom dio su standardne ​​opreme. M-specifične modifikacije prednje i stražnje osovine. Novi M modeli dolaze uz standardne kočnice, a M kočnice od keramike kao opcija.

Dinamička kontrola stabilnosti (DSC), uključujući M dinamički način rada, i po prvi puta integrirano ograničenje klizanja kotača i M kontrola proklizavanja podesiva kroz deset stupnjeva..

BMW M M G G

Kovani M naplatci od lakih legura također prate karakter vozila. Tako će sprijeda M3 i M4 voziti na 18 inča, a straga 19 inča (Competition modeli s M xDrive – sprijeda: 19 inča, straga 20 inča).

Izuzetno kruta struktura karoserije dovoljno govori kako je sve podređeno vozačkom užitku.