Ford Mustang ‘Bullitt’ iz legendarnog filma prodan za rekordan iznos!

Mustang Bullit

Valja naglasiti kako je riječ o kultnom Mustangu iz ’68., automobilu koji je vozio slavni Steve McQueen u filmu Bullitt…

Aukcijska kuća Mecum Auctions objavila je kako su protekli tjedan prodali ovaj kultni automobil za 3.4 milijuna dolara. Time je postao najskuplje prodani Mustang u povijesti.

Mustang Bullit
(Foto: Mecum auctions)

Svoju popularnost ovaj Mustang GT duguje ponajviše Steve McQueenu koji je osobno svoju ludu jurnjavu odvozio. Utjelovio je policajca Franka Bullitta, po kojem film i nosi ime. Nakon filma, automobil je zadesila zanimljiva sudbina. Prvo je prodan jednom od djelatnika Warner Brothersa. Kasnije je “proslijeđen” jednom policijskom detektivu da bi se potom najdulje zadržao kod Roberta Kiernana. Iako je dobivao brojne ponude, uvijek ih je odbijao. Čak se zahvalio na ponudi i čovjeku koji ga je učinio slavnim – Steveu McQueenu.

Mustang Bullit
(Foto: Mecum auctions)

Steve je išao do te mjere da je pisao otvorena pisma u kojima je molio da vozilo ostane u tvorničkom stanju kakvog ga pamti s kraja snimanja filma. Međutim, vlasnik se oglušio. Nažalost, popularni McQueen je od raka pluća preminuo 1980., u 51. godini života. Nakon što je Kiernan preminuo 2014., vozilo je naslijedio njegov sin – Sean.

Ako ništa, Steveu McQueenu se ispunila želja. Vozilo je ostalo netaknuto, ali ne i u njegovom vlasništvu…

Izvor: Mecum auctions