Nova Kia Sportage stiže u rujnu, a već znamo djelomično vanjski izgled, kao i dizajn interijera

Kia Sportage

Kia je pokazala prve skice potpuno novog Sportagea, 5. generacije najpopularnijeg sportskog terenca korejske marke…

Novi Sportage, koji će bit razotkriven u srpnju u Koreji, brižljivo je napravljen kako bi postao novo mjerilo u svom razredu – zbog svog naprednog dizajna vanjštine i unutrašnjosti, tehnologija povezivosti te odzivnih i štedljivih motora. Dok će u rujnu će Sportage prvi put u 28-godišnjoj povijesti dobit isključivo europsku izvedbu.

Kia Sportage

Novi dizajnerski jezik Spajanje suprotnosti (Opposites United), razotkriven početkom godine i dobro prihvaćen u dizajnerskoj zajednici, predstavlja srce Sportagea, jer utječe na svaki vidik njegovog izgleda i karaktera. Prve skice nagovještavaju odlučan, vrhunski izgled sportskog terenca koji odaje počast savršenosti i istovremenom povezivanju s novim dizajnerskim usmjerenjem ove najstarije južnokorejske marke automobila.

Novi Sportage ima mišićaviji stav i izraženiju, ali profinjenu siluetu. Zapaženiji novi detalji su, između ostalog, oštre karakterne crte. Na prednjem dijelu dominira trenutno prepoznatljiv i provokativan stav s crnom maskom i detaljnom grafikom koja se proteže preko cijelog novog »lica«. Stražnji dio karakteriziraju mišićava ramena čije linije blago padaju do spoja s uskim dnevnim svjetlima koja obgrljuju novi Kia logo i značku Sportage.

Kia Sportage

Skica unutrašnjosti razotkriva prema vozaču usmjeren prostor koji donosi odvažan dizajn, mekoću kvalitetnih materijala i inovativne tehnologije. U središtu je prekrasno dizajniran zakrivljeni zaslon.

“S inspiracijom nađenom u etosu na točki susreta prirode i modernosti, kreirali smo novi Sportage koji svojom avanturističkom, ali suvremenom vanjštinom, prekrasnom unutrašnjošću i s puno dosad neviđenih detalji izaziva dizajnerske norme,” rekao je Karim Habib, viši potpredsjednik i voditelj Kijinog globalnog dizajnerskog centra. “S novim Sportageom nismo htjeli napraviti tek korak naprijed nego smo se radije prebacili na potpuno drugačiju razinu SUV razreda.”

Više detalja o europskoj izvedbi novog Sportagea bit će otkriveno u rujnu.

Foto: Kia