Nova BMW ‘sedmica’ stigla u Zagreb, izgled je ovo u koji ćemo se na kraju zaljubiti!?

bmw i drive tomic

Nova BMW Serije 7 (G70) donosi pomalo šokantan, radikalno izmijenjen izgled, a već s prvim primjercima koji se mogu vidjeti u salonima širom Europe, polako osvaja, uz doseg od 600 km…

“Nova ‘sedmica’ je puno dojmljivija od S-klase, budeš vidio…” riječi su kolege koji je svjedočio prezentaciji kada je i službeno predstavljena. Teško nam je bilo povjerovati, S-klasa je ipak priča za sebe, ali BMW je s ovom Serijom 7 stvarno napravio woow efekt.

Bavarci su to napravili na futuristički način, iako će do daljnjega imati ljude koji ovaj dizajn neće ‘prožvakati’.

Sad su i prvi primjerci počeli dolaziti u Hrvatsku, a električna izvedba i7 već je u salonu u Zagrebu. Izvedba koja ima doseg od preko 600 km i snagu od 544 KS, odmah sugerira o koliko je moćnom automobilu riječ. Još više činjenica, kako je nova Serija 7 dugačka preko 5,40 metara, što je u startu dulje od konkurencije, čak i kada su u ‘Lang’ varijantama.

Električni model BMW i7 XDrive 60, koji se napaja litij-ionskom baterijom kapaciteta 101,7 kWh, do 100 km/h juri za 4,7 sekunde.

Podsjetimo, 45 godina nakon debija BMW Serije 7, sedma generacija modela izlazi na pozornicu kao najnaprednije i najinovativnije vozilo u luksuznom segmentu. Cijena također prati ovu priču, pa konkretni primjerak u salonu stoji čak 206.537 Eura, odnosno (1.556.155 kuna). Ovo je budućnost!