Mercedes-Benz proizveo 500.000 primjeraka S-klase

D Production anniversary for the S Class half a million Mercedes Benz luxury saloons made in Sindelfingen

Najluksuzniji model koji silazi sa proizvodnih traka iz Sindelfingena upravo je dosegnuo brojku od pola milijuna proizvedenih primjeraka…

U Hamburgu je 2013. godine predstavljena potpuno nova generacija Mercedes-Benz S klase. U 6 godina proizvodnje uspješno je pomrsila račune konkurenciji u luksuznom segmentu vozila,a svijet ju je odmah ovjenčao titulom “najboljeg automobila na svijetu”. Upravo je ovih dana u Sindelfingenu isporučen 500.000 primjerak ove luksuzne cestovne jahte, što dodatno potvrđuje visoku potražnju za ovim modelom.

S class

“Naša Mercedes-Benz S klasa postavlja globalne standarde – a to se odražava i na njenu proizvodnju. Vrhunska kvaliteta S klase koja se ovdje, u Sindelfingenu, otvara s proizvodnih linija, inspirira naše kupce širom svijeta. Najsuvremenija rješenja mogu osigurati fleksibilne, učinkovite procese i podržavaju naše ljude u njihovom svakodnevnom radu.”, objašnjava Jörg Burzer, član uprave uprave Mercedes-Benz AG, koji je zadužen za upravljanje proizvodnim i opskrbnim lancima.

S CLASSSS

“U svakom od 500.000 proizvedenih modela S klase postoji veliki udio srca i duše cijelog Sindelfingen tima. Dugogodišnje iskustvo i specijalno znanje naših zaposlenika presudno su doprinijeli ovom proizvodnom uspjehu. Kao Mercedes-Benz Sindelfingen postrojenje, ponosni smo što smo središte stručnosti za naš premium i luksuzni razred.” smatra Michael Bauer, šef Sindelfingen proizvodnje.