Papa Franjo od sad uz novi papamobil, Dacia Duster u novoj ulozi

DACIA DUSTER Papamobil

Grupa Renault darovala je Njegovoj svetosti, Papa Franja od sada se vozi uz Daciju Duster 4×4, posebno prilagođen njegovim potrebama za mobilnošću…

Vozilo su jučer Svetom ocu isporučili Christophe Dridi, direktor Grupe Renault Rumunjska i glavni direktor društva Automobile Dacia SA te Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija. Grupa Renault darovala je Njegovoj svetosti, Papi Franji, Daciju Duster posebno prilagođen njegovim potrebama.

DACIA DUSTER Papamobil

Vozilo su Svetom ocu isporučili Christophe Dridi, direktor Grupe Renault Rumunjska i glavni direktor Automobile Dacia SA te Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija, za vrijeme posjeta njegovoj rezidenciji u državi Vatikan.

Papamobil izvana je bijele boje, dok je unutrašnjost u bež nijansi. Ta posebna izvedba temeljena na Dacia Dusteru duga je 4,34 m i široka 1,80 m. Vozilo su preradili Odjel za prototipe i tim za razvoj vozila za posebne namjene u Rumunjskoj, u suradnji s proizvođačem karoserija Romturingia.

DACIA DUSTER Papamobil

Ima 5 sjedala, od čega je jedno posebno udobno sjedalo na stražnjoj klupi. Odlikuje se specifičnim rješenjima i dodatnom opremom osmišljenom za specijalne potrebe Vatikana: velikim krovnim otvorom, staklenom konstrukcijom koja se može ukloniti, visinom podvozja nižom za 30 mm od uobičajene za lakši ulazak i izlazak te unutarnjim i vanjskim potpornjima.

„Svojim darom Njegovoj svetosti, Grupa Renault ističe snažnu i dugotrajnu predanost stavljanju čovjeka na vrh liste prioriteta”, izjavio je Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija.