Mercedes-Benz C-klasa All-Terrain, nova opcija za poslovnjake pustolovnog duha

Mercedes C ALl terrain

Ova C-klasa biti će idealan balans za svakodnevicu u gradu i izlete vikendom…

Modernizirani karavani sve su važniji dio ponude među premium markama. Volvo i Audi u tom segmentu predvode priču, a sad im planove žele pokvariti i marka iz Stuttgarta. Nakon do sad u ovom području dostupne E-klase, sad za makadam u ponudi imate i C-klasu All-Terrain.

Mercedes C ALl terrain
Mercedes-Benz C-Klasse All Terrain (Foto: Daimler)

Nova C-klasa u ovom izdanju izgleda još atraktivnije, iako Mercedes-Benz još uvijek pokušava disati poput marke iz Ingolstadta kada su karavani u pitanju. C-klasa “u gojzericama” nije izgubila lijepe, elegantne linije.

Mercedes C ALl terrain

C-klasu All-Terrain zapravo će osim nešto višeg držanja, biti prepoznatljiva po dodatnim plastičnim detaljima na blatobranima kotača, bočnim pragovima i branicima. Avanture izvan asfalta bit će lakše ako se odmaknete zbog povećanog razmaka od tla. On iznosi 4 cm u usporedbi sa standardnom verzijom i 4MATIC pogon na sve kotače uparen s 2-litrenim benzinom ili dizelom istog kapaciteta. Oba motora pomaže blagi EQ hibrid.

Mercedes C ALl terrain

Prepoznatljiv interijer, sad nudi dodatni izbor programa vožnje – Offroad i Offroad +. Isto tako, All-Terrain C-klasa može povući prikolicu tešku do 1800 kg, a cijelom procesu može pomoći asistent za vuču prikolice. Ovo rješenje, poznato uglavnom iz terenaca, sada će biti dostupno i u karavanima.

Premijerni nastup u javnosti očekuje se na skorašnjem salonu automobila u Münchenu, a prve isporuke početkom studenog.

Foto: Daimler