Scania i njihove servisne radionice do Krone certifikata

Krone

Servisne radionice tvrtke Scania Hrvatska d.o.o. sada su ovlaštene od strane njemačkog TUV-Norda, a u suradnji sa proizvođačem prikolica i poluprikolica Krone, za produljenje certifikata nadogradnje Code XL.

Riječ je o certifikatu za nadogradnje gospodarskih vozila, priključnih i vučnih vozila (kamiona sa nadogradnjom), kojim se potvrđuje da je nadogradnja vozila napravljena u skladu sa europskim normama (norma DIN EN12642). Ova norma opisuje zahtjeve za nadogradnje gospodarskih vozila kod zaštite i osiguranja, odnosno pričvršćivanja tereta, kao i uvjete te kriterije ispitivanja. Razlikuje se standardna nadogradnja (Code L) i ojačana nadogradnja (Code XL). Krone već unazad više godina izrađuje svoja vozila sa nadogradnjom u skladu sa normom DIN EN12642 – Code XL. Razlog je što se kod takve ojačane nadogradnje može adekvatno osigurati, tj. pričvrstiti, gotovo svaka vrsta robe.

Scania Krone

Code XL certifikat potrebno je produljiti svake godine, na način da se prikolica ili poluprikolica dovezu u ugovornu servisnu radionicu, koja je ovlaštena od strane njemačkog TUV-Norda, a u suradnji sa proizvođačem Krone. Servisni partner tvrtke Krone, u ovom slučaju servis Scanije Hrvatska d.o.o, napravi tehnički pregled prema uputama proizvođača i ukoliko je sve u redu potvrđuje Knjižicu koju ima tj. dobiva svako novo vozilo prilikom isporuke. Ukoliko ima nedostataka ili potrebe za
popravkom, također se odrađuju u ovlaštenoj servisnoj radionici prije ovjere.

Sticanje Krone-ovog Code XL certifikata u skladu je s našom poslovnom strategijom da budemo tzv. one-stop shop našim strankama te im uz održavanje i popravak
kamiona, osiguramo istu razinu usluga i za prikolice. Usmjereni smo na produktivnost i zadovoljstvo stranaka te na ono što dodaje vrijednost Scanijinim servisnim uslugama, a ovo je je još jedan korak u tom pravcu’, izjavio je Stjepan Hasanović, voditelj postprodaje, Scania Hrvatska d.o.o.