Mercedes-AMG GTR Pro nije uspio, rekord Grobnika i dalje stiže iz Zagreba

Mercedes-AMG GTR Pro nije uspio, rekord Grobnika i dalje stiže iz Zagreba

Posljednji ovogodišnji track day susret ipak nije donio nove rekorde, ali je okupio veliki broj sudionika, a neki su bili posebno impresivni…

Na Grobniku je stvarno prometno, prizori su to koji vesele svakog ljubitelja automobilizma. Prava je šteta što smo svi žrtve pandemije koronavirusa. No, i pored toga, lista prijavljenih sudionika donijela je ozbiljne kandidate za novi rekord staze.

TIKT performance ekipa je definitivno bila najupadljivija na popisu aktera. Njihov MercedesAMG GTR Pro, koji su sami preradili, broji monstruoznih 830 KS. Koliko su ozbiljno shvatili lov na rekord, govori i njihova logistika, kao i pripremljena dva seta guma s grijačima. Sve kako bi se uhvatilo nestvarno brzih, 1:29.200 minute, koje potpisuje – Damir Nakić.

Njemačka tuning ekipa morala se zadovoljiti najboljim krugom na Grobniku tog dana, za koji im je trebalo – 1:29.950 minute. Uspjeh našeg vozača tim je veći, kada znamo da je Porsche 911 GT3 RS ipak u kategoriji “ispod”, ako ćemo gledati samo po snazi vozila, a gdje su tek ostali detalji…

Ovo je podsjetimo rekordna vožnja, postavljen prethodnog vikenda. Damir Nakić i njegov Porsche 911 GT3 RS s Monthey-Racing dodacima tako do daljnjega stoje uvjerljivo na vrhu, kao vladari grobničke ljepotice.

foto: Tikt Performance (Fb)

Erfolg LED žarulje
Mercedes-AMG GTR Pro nije uspio, rekord Grobnika i dalje stiže iz Zagreba

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.