Audi A6 55 TFSI e quattro – poslovnjak ekoloških namjera

Audi A  TFSI e
Audi A6 55 TFSI e quattro

Audi dosljedno širi svoj portfelj elektrificiranih modela, uskoro kod domaćih trgovaca možete očekivati A6 kojeg će posebno voljeti ljubitelji zelenih akcija

Pet moćnih automobila s hibridnim pogonom najavljeni su za sam kraj 2019. Tako je upravo stigao i A6 55 TFSI e quattro, koji upotpunjuje električnu priču linijama A7, A8, Q5 i Q7. Svi nose logotip “TFSI e”. Kao i svi priključni hibridni Audijevi modeli, također kombinira dva visoko učinkovita pogona kako bi postigao izlaznu snagu od 270 kW (367 KS).Njegov četverocilindrični benzinski motor, 2.0 TFSI, isporučuje 185 kW (252 KS). Dok elektromotor, koji je integriran sa sedmostupanjskim S tronic mjenjačem, ima najveću snagu od 105 kW. Okretni moment sustava već dostiže svoj maksimum od 500 Nm već od 1.250 o/min.

Audi A  TFSI e
Audi A6 55 TFSI e quattro

Litij-ionska baterija koja je smještena straga, pohranjuje 14,1 kWh energije. Integrirana je tako da prtljažni prostor nudi ravan i praktičan prtljažni prostor, kao kod standardne TDI inačice.A6 TFSI e 55 quattro je sportski automobil koji je istovremeno vrlo ekološki nastrojen prema prirodi. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,6 sekundi, a najveća brzina iznosi 250 km/h. Na čistoj električnoj energiji postiže maksimalnu brzinu od 135 km/h. Dok je njegov električni domet, mjeren prema WLTP proceduri, iznosi do 53 kilometra. Tako će primjerice Nijemci imati zanimljive pogodnosti, kao na primjer kada je porezna stopa u pitanju. Kad se ovaj A6 bude koristio kao službeni automobil stopa će se smanjiti na pola. Snažni plug-in hibridni model jedina je premium limuzina u izravnom konkurentskom okruženju koja ima quattro pogon na sve kotače.

U prodaji se može očekivati krajem godine…