Mercedes-Maybach S 580 4Matic, najluksuznija limuzina današnjice stigla u Hrvatsku!

Maybach S

Nova Mercedes-Maybach S-klasa (Z 223) predstavljena je krajem 2020. i utjelovljuje najprestižniji uradak marke. Dojmljiv prikaz luksuza na kotačima krasi prodajni centar Emil Freya…

Ljubitelji marke i automobila dobro znaju što ime Maybach znači u autoindustriji. Sinonim za profinjenost i prestiž s prošlom generacijom 2015. godine oživio je u duhu S-klase. Prestižna limuzina pokazala se kao vrhunski temelj i svojevrsni top izvedbu W 223 varijante.

Od kada je Maybach lansiran na tržište 2015., kao model koji dobrim djelom dijeli formu S-klase, širom svijeta isporučeno je oko 60.000 primjeraka Mercedes-Maybach S-klase. U 2019. godini, s oko 12.000 primjeraka, prodano je više automobila Mercedes-Maybach S-klase nego ikad prije. Nova generacija sasvim sigurno će nastaviti tim putem…

Nova Mercedes-Maybach S-klasa, kodne oznake Z 223, trebala bi nastaviti ovu priču o uspjehu. Kombinira savršenstvo i visokotehnološka rješenja s ekskluzivnošću i tradicijom Maybacha. Ukupna duljina od 5.462 mm i čak 180 mm dulji međuosovinski razmak u usporedbi s Lang verzijom S-klase, u potpunosti donosi jednu novu razinu prestiža i moći na cesti.

Pristigli primjerak doista je fascinantan što se tiče popisa opreme. Zahvaljujući paketu Chauffeur, stražnji dio postaje ugodno radno mjesto ili još bolje mjesto za relaksaciju. Dopunjuju se ekskluzivnim detaljima poput velikih površina ukrasa na stražnjem dijelu prednjih sjedala i između dva stražnja putnika.

Interijer Mercedes-Maybach S-klase temelji se na potpuno novom dizajnu interijera Mercedes-Benz S-klase. Maybach inačica ponudit će do 5 zaslona. Standardno je uključen 12,8-inčni OLED središnji zaslon kao visokotehnološki kontrolni centar. 12,3-inčni 3D zaslon vozača s trodimenzionalnim prikazom ostalih sudionika u prometu i izraženim efektima dubine i sjene dostupan je u opciji.

S druge strane, vanjski izgled zadržava prepoznatljive detalje. Prije svega s dvobojnim kombinacijama, koje su dostupne u doplati. Na zahtjev, ekskluzivni izgled Mercedes-Maybach S-klase može se poboljšati dvobojnom završnom bojom s razdjelnom linijom. To se primjenjuje ručno prema najvišim kriterijima kvalitete, a koliko je efektno to smo najbolje vidjeli u salonu na Jankomiru. Informacije govore, kako može proći i do tjedan dana prije nego što se vozilo vrati u redoviti proizvodni postupak iz prilagođene lakirnice.

Kada je riječ o pogonskom djelu, zagrebački Maybach stiže u varijanti S 580 4Matic koja u brojkama iz rednog šestaka donosi čak 503 KS + 20 KS (EQ), dok je S 680 na čistih 612 KS iz V12 sklopa.

Ova krstarica uskoro će krasiti domaće prometnice, a o kakvoj je ekskluzivi riječ sugerira i njegova početna cijena od 1.695.200 kuna za S 580, odnosno 2.272.700 kuna za S 680 varijantu.

Foto: Driveteam.hr