Lucid Air po svemu bi trebao nadmašiti Teslu Model S!

Lucid Air

Još jedan američki proizvođač uključuje se u bitku osvajanja svijeta električnom mobilnošću. Hvale se dosegom od preko 800 km…

Lucid je američka tvrtka koja se pojavila 2007. prvi put u službenim knjigama. Prvotno su željeli biti usko specijalizirani za razvoj baterija i elektromotora, ali s promjenom strukture vodstva, stigle su i neke promjene u planovima. Prije svega se tu misli na dolazak jednog od glavnih ljudi iz Tesle, na Britanca Petera Rawlinsona. Njegovim dolaskom, ubrzo se pojavio i Lucid Air u konceptnom izdanju 2016. Četiri godine kasnije, ovaj električni model postaje stvarnost.

Lucid Air

Upravo je Rawlinson na predstavljanju držao glavnu riječ, kada se održalo predstavljanje Lucid Aira. U svojim najavama, nije imao problema usporediti njihov proizvod s Porsche Taycanom i Teslom i njihovim Modelom S.

Lucid Air

Dizajn Lucid Aira zbilja je fantastičan, drugačiji, a dovoljno govori i podatak o koeficijentu zraka od samo 0.21. Također, kupci će moći birati veličinu naplataka, od 19 do 21 col.

Sve je kod ovog automobila futuristički, pa tako i interijer.

Nestvarno izgleda 34-inčni zaslon u vozačkom okruženju, ali i kvaliteta izrade, koja prema slikama djeluje bolje nego kod Tesle. Vrijedi istaknuti i čak 739 litara veliki prtljažnik.

Lucid Air

Pogonski dio posebno je impresivan.

Lucid Air Grand Touring nudi 800 KS, dok će Air Dream Edition imati čak 1.080 KS i doseg od čak 805 km. Početni model bit će dostupan od 80.000 dolara.

Američki proizvođač najavljuje velike promjene u industriji. Jedna je zasigurno i opcija punjenja, koja nudi gotovo 500 km dosega za 20 minuta. Spomenute baterije kapaciteta 113 kWh razvijene su u potpunosti od strane Lucida. A dobro zvuči podatak, kako će svi vlasnici dobiti tri godine besplatnog punjenja. Proizvođač kaže da su njegovi pogonski sklopovi čak 2,5 puta manji od onih u Tesli. Jasno time je i masa puno manja, pa su tako vozne karakteristike drastično bolje.

Lucid Air

Pratit ćemo razvoj događanja u Lucidu…

foto: Lucid Motors