46. INA Delta rally završen, a Juraj Šebalj održao školu vožnje na Sljemenu

46. INA Delta rally završen, a Juraj Šebalj održao školu vožnje na Sljemenu

Poslije dvije godine, češki automobilisti Ondrej Bisaha i Petr Tešinsky, ponovo su u Zagrebu otvarali pjenušac, ali nama je pažnju privukla vožnja Juraja Šebalja…

Vremenske prilike u ovom rujanskom izdanju kultne „Delte“ niti sudionike, niti brojne sudačke i tehničke službe nisu mazile. Zato je tim više bilo zanimljivo ispratit našeg Juraja kako osvaja zavoje na zagrebačkoj gori…

Kako prenosi HAKS (Hrvatski auto i karting savez), organizacijski je sve trebalo prilagoditi specifičnostima „novog normalnog“ uzrokovanog pandemijom Covid-19.

Prvog su se dana vozila po dva brzinca pored upravne zgrade glavnog pokrovitelja INA Industrije nafte d.d. i sjedišta manifestacije Zagrebačkog Velesajma, te poslije niza godina ponovo u okruženju Jastrebarskog, na znanim reli dionicama jaskanskog gorja.

Favoriti za pobjedu, češka posada Bisaha-Tešinsky u prestižnom automobilu „Hyundai i20 R5“ od prve su krenuli žestoko i nakon prvog dana stekli prednost od 1:21,5 minuta ispred hrvatskog trolista klase 2, pretendenata na pobjedu za Prvenstvo Hrvatske. Tako je Dubrovčanin Niko Pulić uz Zagrepčanina Davora Devunića (AK Dubrovnik Racing, Ford Fiesta R2T) jutro drugog natjecateljskog dana dočekao kao drugi, treći je bio Buzećanin Viliam Prodan sa suvozačem Zagrepčaninom Zoranom Raštegorcem (AK Opatija Motorsport, Renault Clio R3), dok je „tek“ četvrti u generalci bio zagrebački tandem Juraj Šebalj – Ivan Pogačić (AKK Sveta Nedelja, Toyota GT86 CS R3). Bili su unutar osam sekundi međusobne razlike.

Drugi dan vozio se Sljemenom, u svim smjerovima. Prvi jutarnji brzinac „Šestine“ dobiva Šebalj ispred Bisahe, a isto ponavlja i na trećem BI „Sljeme“. No, Bisaha, uz četiri brzinca prvog dana, u svoju korist upisuje još dva prolaska Lazom i jedne Šestine, da bi završni brzinac „Sljeme“ na svoj pobjednički konto upisao legendarni Niko Pulić. Na cilju, u krugu ZV-a, postolje je čekalo Čehe na prvoj poziciji, Šebalja i Pogačića na drugoj, a Pulića i Devunića na trećoj. Prodan se konstantno držao četvrte pozicije, koju je na kraju uspješno i „obranio“, a bila je to u stvari treća u poretku Prvenstva Hrvatske.

Ovogodišnja „Delta“ bodovana je za FIA Euro rally Trophy i hrvatsko Međunarodno zonsko i Državno prvenstvo. U domaćoj konkurenciji bez rezultata, zbog tehničkog kvara su, među devet odustalih posada, ostale i dvije posade AK Rijeka – mladi Austrijanac Alfred Kramer (Mitsubishi Lancer Evo IX9 i Tomas Hrvatin sa Ivanom Pavlovićem (Renault Clio RS), kojima se do pretposljednjeg brzinca smiješila pobjeda klase 3.

46. INA Delta Rally, rezultati:
1. Bisaha – Tešinsky (Češka,Hyundai i20 R5) 1:40:26,9 sati,
2. Šebalj – Pogačić (AKK Sveta Nedelja, Toyota GT86 CS R3) +2:05,1 minuta,
3. Pulić – Devunić (AK Dubrovnik Racing, Ford Fiesta R2T) +2:43,2 minuta
4. V.Prodan – Z.Raštegorac (AK Opatija Motorsport, Renault Clio R3) +3:42,3 minuta
5. M.Ravenščak – Tomašković (AKK Sveta Nedelja,Rord Fiesta R2T) +5:49,1 minuta

 

Izvor: HAKS (Hrvatski auto i karting savez)

Erfolg LED žarulje
46. INA Delta rally završen, a Juraj Šebalj održao školu vožnje na Sljemenu

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.