Land Rover Defender uskoro stiže u teretnoj inačici, šminker je upravo postao praktičniji i robusniji

Land Rover Defender N

Land Rover je najavio teretnu inačicu za Defendera koji stiže kasnije ove godine…

Land Rover Defender, premda može biti šminker, uskoro stiže i u N1 izdanju. Defender 90 i 110 Hard Top novi su modeli koji će biti uskoro dostupni za sve one kojima je prostor ali i robustan automobil prioritet.

Naziv Hard Top datira iz 1950. godine, kada je uvođenje Hard Top modela dalo Land Rover modelima robusnost i zaštitu od vanjskih utjecaja. Novi Defender Hard Top nastavlja ovaj etos, dijeleći svoj fiksni metalni krov i siluetu s kultnim originalnim modelom.

Land Rover Defender N
(foto: Land Rover)

“Maksimalno ćemo povećati funkcionalnost i upotrebljivost prostora za teret New Defendera, s tvrdim materijalima i pametnim rješenjima za skladištenje kako bismo osigurali da on nadmaši mogućnosti bilo kojeg prethodnog Defender Hard Top-a”, izjavio je Michael Van Der Sande, direktor za Land Rover SVO odjel.

Land Rover Defender N
(foto: Land Rover)

Modeli 90 i 110 Hard Top imat će neovisni ovjes s opružnim motorom, a napredni elektronski zračni ovjes dostupan je kao doplata na modelu 110. Obje će inačice pružati izvanrednu terensku sposobnost, s razmakom od tla 291 mm, dok će 110 Hard Top imati kutove prilaska, prijelaza i stražnjeg prepusta do 38, 28 i 40 stupnjeva (u off-road visini). No, potpuni tehnički detalji zajedno sa cijenom će biti potvrđeni kasnije ove godine.