Mercedes-Benz GLA druge generacije stigao u domaće salone

Mercedes GLA Emil Frey

Nešto drugačije forme, ali podjednako atraktivan, domaćim trgovcima sada je stigao i posljednji novitet iz crossover/SUV segmenta.

Na zagrebačkom Jankomiru, u salonu Emil Freya, stigao je najavljeni GLA. Nova, druga generacija hvali se još naprednijom tehnologijom. Kako ga najavljuju, novi GLA je neprikosnoveni pratilac u vašem životu prepunom avantura.

foto: Emil Frey Auto Centar

Dizajnerski odmak, možda neće na prvu mnogima sjesti, ali svoj sportski stav nije izgubio. Dapače, sada je još izraženiji, ako je vjerovati najavama.

Izgled unutrašnjosti, poprimio izgled drugih modela marke?
U pogledu interijera, očekivano on je gotovo identičan onome iz A-klase i atraktivne coupe limuzine CLA. Interijer ujedinjuje prostorni dojam, sportski karakter i materijale na najvišoj razini. Pritom je novi kompaktni SUV ipak funkcionalniji.

foto: Emil Frey Auto Centar

Vožnja će i u ovom Mercedes-Benzu biti prilično sigurna uz Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Što se nudi od dizelski, a što od benzinski motora?
Što se tiče trenutno dostupnih izvedbi, GLA će ponuditi 2 dizelske varijante, s pogonom na prednje, odnosno na sva četiri kotača. Dok će benzinska varijanta ponuditi također 2 motora, GLA 200 i GLA 250 (224 KS). Jača verzija dostupna s pogonom na sve kotače, dok je automatski mjenjač standardan kod svih izvedbi. Dakle, ručnog mjenjača nema…

Kakve su cijene, je li puno skuplji od prethodnika?
Nije, barem ne previše. Sve su to male razlike. Tako ćete za GLA 200d (150 KS) s 8G-DCT automatskim mjenjačem biti dostupan već od 260.175 kuna. S druge strane ljubitelji benzinaca proći će nešto jeftinije, barem u startu s GLA 200 izvedbom od 163 KS i 7G-DCT automatikom po cijeni od 249.330 kuna. Obje izvedbe su samo s pogonom na prednje kotače. AMG verzije stižu u ponudu tijekom ljeta…