Hyundai s N modelima u Safety Car ulozi za HAKS

Hyundai SC

Hyundai Hrvatska, Auto klub Star Racing i Hrvatski auto i karting savez predstavili su danas  uzvanicima i novinarima u Hotelu International nova službena sigurnosna vozila (Safety Car).

Navedena vozila koristit će se ove godine na utrkama (krug, brdo i rally) pod ingerencijom HAKS-a.  Riječ je o atraktivnim vozilima visokih performansi iz Hyundai N odjela: i30 N Performance i i20 N.

Hyundai SC

U ime AK Star Racing ugovor o suradnji potpisao je predsjednik kluba Aleksandar Rajkov, u ime HAKS-a predsjednik Davorin Štetner i u ime Hyundai Hrvatska Damir Brgles koji je izjavio: „Ovim projektom Hyundai se i kod nas ozbiljnije uključuje u auto sport, što je u skladu s njihovim globalnim angažmanom na različitim utrkama, poput WRC-a i TCR-a gdje ih možemo gledati u konkurenciji natjecatelja ili u Superbike-u gdje ih također možemo vidjeti u ulozi sigurnosnih vozila. Nadamo se da je ovo samo prvi korak u puno ozbiljnijem angažmanu Hyundaia u autosportu u Hrvatskoj za koji ova popularna marka ima veliki interes. Sve je veći naglasak koji Hyundai stavlja na svoje cestovne modele visokih performansi iz N serije, pa će i ova dva koji će se koristiti kao SC vozila biti idealna promocija marke i stoga je bilo logično da se u cijelu priču krene upravo sa njima. “

Hyundai SC

Davorin Štetner naglasio je da će atraktivnost novih Hyundai SC vozila zasigurno podići opći imidž utrka koje se održavaju u Hrvatskoj kao i nastojanje da HAKS u suradnji sa AK Star Racing i Hyundaiem zajednički počnu raditi i na edukaciji mladih SC vozača i vozačica. Sigurnost na utrkama ali i u normalnom prometu jedan je od prioriteta FIA-e i zato ova suradnja dolazi u pravi trenutak. Brojni organizatori utrka već su iskazali interes da se ova dva Hyundaia pojave i na njihovim utrkama koje su u kalendaru za ovu godinu, kako u našoj zemlji tako i izvan nje na trkalištima poput Hungaroringa, Slovakiaringa i drugih.

Rajkov izjavio je da je, nakon više od 40 godina u autosportu, od kojih zadnjih 20 kao vozač sigurnosnih automobila, u Hyundaiu našao pravog partnera za ovaj interesantan projekt. „Hyundai je odmah prepoznao vrijednost koja im se nudi i stoga su ušli u partnerstvo sa AK Star Racingom.“ Posebno je naglasio da svi zainteresirani organizatori utrka koji žele ove Hyundaie vidjeti kao sigurnosna vozila na svojim utrkama, neće imati nikakve troškove po tom pitanju. Dovoljno je javiti se HAKS-u ili u AK Star Racing i dalje će sve biti organizirano za njih.“ Također je rekao da je ovo samo prvo poglavlje ove suradnje te da se već u drugoj polovici ove godine očekuju još dva atraktivna službena vozila iz Hyundai portfelja te bitno proširenje projekta koje slijedi u 2023. (ukoliko to trenutna situacija sa proizvodnjom automobila i drugim poznatim razlozima dozvoli).

Svoj prvi angažman na utrkama ova dva atraktivna Hyundaia imat će već sljedeći mjesec.