Fernando Alonso potvrdio veliki povratak u Formulu 1 i Renault

Renault DP World F1 Team upravo je potvrdio veliki povratak slavnog Španjolca i osvajača dvaju naslova…

Daniel Ricciardo prepustit će svoje mjesto, istinskom velikanu ovog oktanskog sporta. Fernando, koji iza sebe ima 314 odvezenih utrka, 32 pobjede i čak 97 ‘penjanja’ na podijum, bit će veliko pojačanje za ambicioznu Renault F1 momčad.

Fernando Alonso Renault

Snažni osjećaji na relaciji Alonso-Renault dodatno su podebljani, nakon sjajnog uspjeha koji je rezultirao kroz dvije titule prvaka – 2005. i 2006. u Formuli 1.

Cyril Abiteboul, izvršni direktor Renault Sport Racing naglasio je kako će snažan karakter i pobjednički duh koji krasi Fernanda, ponovno smjestiti Renault među najbolje u Formuli 1.

Fernando ALONSO Kimi RAIKKONEN and Juan Pablo MONTOYA on the podium Formula   Hungarian Grand Prix

Dok je španjolski vozač poručio i još jednom istaknuo, kako je Renault momčad njegova druga obitelj. ‘Moje najljepše razdoblje veže se uz ovu ekipu, pogotovo uspomene na osvajanje dva naslova. Ali sada stižu novi izazovi, a ambicije ostaju iste, uhvatiti formu i biti u vrhu, biti najbolji. Napredak koji su pokazali početkom ove sezone, daje mi za pravo vjerovati, kako uz moje iskustvo i bogato znanje Renault inženjera, možemo konstantno loviti mjesta na postoljima.’

Foto: Renault