Kia EV9 je iduća velika stvar iz Koreje

Kia EV

Kia je razotkrila nekoliko detalja finalnih intenzivnih testiranja kojima je bio podvrgnut model EV9 prije svjetske premijere zakazane u prvom tromjesečju 2023. godine…

Potpuno električni Kia EV9 postat će perjanica ovog brenda i revolucionirat će segment velikih električnih SUV-ova, a ujedno će ubrzati preobrazbu Kije i potvrditi njenu vodeću ulogu na području održive električne mobilnosti.

Kia EV9 razvijen je za 44 mjeseca kako bi postavio nove standarde na područjima dizajna, performansi, dosega, vozne dinamike, tehnologije i udobnosti, a svaki vidik novog modela je u Kijinom globalnom centru za istraživanja i razvoj (R&D) u Namyangu (J. Koreja) potisnut do krajnjih granica izdržljivosti.

Kia EV9 je iduća velika stvar iz Koreje 25

Tijekom zadnje faze testiranja EV9 je bespoštedno podvrgnut zahtjevnom programu provjeravanja penjanja uzbrdo s pogonom na četiri kotača, vožnje na stazi s grubim terenom i vožnje kroz duboku vodu kako bi EV9 dostigao najveću pouzdanost i u najzahtjevnijim uvjetima. Visoka brzina, upravljivost i nisko trenje stavljaju svaki element performansi i ponašanja na cesti EV9 pod najstroži nadzor. Ujedno nemilosrdne kocke po uzoru na belgijske ceste Kijinim inženjerima omogućavaju podvrgavanje EV9 najstrožim iskušenjima kako bi testirali udobnost vožnje i kvalitetu izrade. Pored test programa u R&D centru u Namyangu i EV9 je bio, kao i svaki model Kije, izložen strogom režimu testiranja na najzahtjevnijim lokacijama širom svijeta.

Kia je lani na sajmu AutoMobility u Los Angelesu premijerno predstavila konceptno vozilo EV9. Serijski model EV9, koji utjelovljava novi dizajnerski jezik brenda (‘Opposites United’), predstavljat će vrhunac onoga što je moguće napraviti sa sportskim terencem. Kia EV9, konstruiran na naprednoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), donosi novo doba sofisticirane, visokotehnološke i održive mobilnosti.

Lansiranje EV9 predviđeno je u prvom tromjesečju 2023. godine kada će se u električnoj ponudi Kije pridružiti revolucionarnom potpuno električnom modelu EV6, koji je osvojio brojna priznanja, uključujući i najprestižniju titulu Europski auto 2022. godine.

Foto: Kia