Kia EV6 uz Ionity punjače za još brže i jeftinije punjenje

digital KIA EV

Tvrtka Kia, koja je jedan od suvlasnika mreže IONITY, korisnicima će omogućavati niže cijene punjenja u jedinoj paneuropskoj mreži, koja trenutno nudi vrlo brzo punjenje snage 350 kW…

Novi električni crossover Kia EV6, koji ima domet od 510 km (WLTP), europskim će kupcima nuditi razgranatu mrežu punionica visoke snage i integriran način plaćanja.

Punjenje EV6 s 10 % na 80 % za 18 minuta, za 100 km dometa manje od 4,5 minute punjenja
Jedna od mnogih visokotehnoloških funkcija modela Kia EV6 je mogućnost 800-voltnog punjenja baterija, koja je prvi put u tom razredu raspoloživa s visokom snagom. Na punionicama IONITY za punjenje s 10 % na 80 % baterije potrebno je samo 18 minuta, a manje od 4 i pola minute punjenja dovoljno je za 100 kilometara vožnje.

Više od 400 vrlo brzih punionica u 24 europske zemlje
Kijino partnerstvo s mrežom punionica IONITY, čiji suvlasnik je i Kia, kupcima omogućava pristup do više od 400 punionica u 24 europske zemlje, a mjesta za punjenje su u ovoj široko razgranatoj međunarodnoj mreži postavljena na svakih 120 kilometara.

Jason Jeong, predsjednik Kia Europe, komentirao je: “Naše partnerstvo s IONITY je suštinski dio naših planova da električna vozila postanu pristupačnija mogućnost, kao i dolazak na tržište čak 11 modela do 2027. godine. Pouzdana infrastruktura, koja podržava naša vozila visokih performansi, ključna je u ohrabrivanju još više ljudi da prijeđu na električnu mobilnost. Kombinacija Kijinog vrhunskog vozila EV6 dugog dometa i pristupa do mreže IONITY obogaćuje korisničko iskustvo za električna vozila s povoljnostima kao što su bezbrižno putovanje s jednostavnim pristupom do široke mreže punionica, jednostavan način plaćanja, niske cijene struje i najvažnija stvar – vrlo brzo punjenje.”

digital KIA EV

Mrežu punionica IONITY, koja koristi vodeći europski standard za punjenje CCS (Combined Charging System), napajaju 100-postotno obnovljivi izvori energije. Tako vozači mogu voziti ne samo bez ispusta, nego i ugljično neutralno.

Vozačima novog električnog vozila Kia EV6, mjesta za punjenje IONITY vidljiva su u navigacijskom sustavu među dinamičnim zanimljivim točkama (tzv. POI), koja u realnom vremenu pokazuju stanje raspoloživosti. Korisnici nakon toga pomoću aplikacije Kia Charge mogu jednostavno izvršiti plaćanje na javnoj punionici.

Kupci EV6 imaju nižu cijenu kilovatnog sata.
Kia će za zadovoljavanje potreba svojih korisnika nuditi dva paketa. Osnovni paket, koji će biti raspoloživ krajem godine, koštat će 4,5 EUR mjesečno i korisnicima će nuditi struju po cijeni od 0,52 EUR/kWh, što je niže u odnosu na 0,79 EUR/kWh, koja je trenutno u ponudi većine javnih punionica. Drugi paket (Power), koji će biti raspoloživ već od svibnja, namijenjen je češćem punjenju, a za mjesečnu pretplatu od 13 eura nudi punjenje za 0,29 EUR/kWh.

Još jedna prednost za kupce je aplikacija Kia Charge koja omogućava pristup ne samo do mreže IONITY, nego i do Kijinog partnera Digital Charging Solutions (DCS) koji po Europi ima oko 205.000 mjesta za punjenje, uključujući i priključke AC i DC. Korisnici ovih usluga sva punjenja plaćaju jednom mjesečno na jednom računu i potpuno transparentno.

Krenule prednarudžbe EV6, a prve isporuke vozila očekuju se krajem godine.

Svi kupci novog EV6 će do kraja 2022. godine dobit besplatnu jednogodišnju pretplatu na paket IONITY ‘Power’. U nekim zemljama, u kojima već od travnja kreću predrezervacije EV6 za izvedbe Base i GT Line, kupci će dobit i jednogodišnju pretplatu na Kia Charge* i vaučer za punjenje. Takvu ponudu će besplatno dobit svi oni koji će do kraja 2022. potvrditi narudžbu izvedbe EV6 GT.

Foto: KIa