BMW M8 prolazi kroz prvi tretman osvježenja, nova izvedba stiže već na proljeće

BMW M

Redizajnirani BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Cabriolet i BMW M8 Competition Gran Coupé odlikuju se izvanrednim performansama, fascinantnim luksuzom i samouvjerenim izgledom. U proljeće 2022. BMW M će izoštriti profil svojih sportskih automobila visokih performansi u luksuznom segmentu ciljanim izmjenama dizajna i optimiziranim radom…

Izvanredne performanse, luksuz sa sportskom dozom i samouvjeren izgled karakteriziraju BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Cabriolet i BMW M8 Competition Gran Coupé.

Novo izdanje za BMW M8, koje je dostupno u tri verzije karoserije, posebno je upadljivo s novim bojama i M alu naplatcima. Dodatne mogućnosti za individualizaciju izgleda pružaju M svjetla Shadow Line, koja su prvi put dostupna za luksuzne sportske automobile visokih performansi. Cijela koža Merino/Alcantara u novoj varijanti boja Black/Sakhir Orange daje svježe impulse u unutrašnjosti. Uz to, cijeli dojam podiže 12,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir BMW iDrive operativnog sustava.

BMW M

BMW M8 Competition Coupé, Cabriolet i Gran Coupé i dalje čine vrhunac bavarske ponude. Njihov glavni atribut je tehnologija pogona i šasije dizajnirana za iznimno emocionalno iskustvo vožnje. Snagu za izvanredne performanse osigurava V8 motor s M TwinPower Turbo tehnologijom, koji mobilizira maksimalnu snagu od 460 kW/625 KS i maksimalni okretni moment od 750 Nm. Zbog svog tipičnog M karaktera, motor razvija veliki moment u širokim rasponima opterećenja, koji se optimalno prenosi na cestu preko 8-stupanjskog M Steptronic mjenjača s Drivelogic i M xDrive sustavom pogona na sve kotače. Njihova precizna koordinacija omogućuje uzbudljive sportske manevre vožnje, kao što je ubrzanje s mjesta do 100 km/h za samo 3,2 sekunde (BMW M8 Competition Coupé i BMW M8 Competition Gran Coupé) ili 3,3 sekunde (BMW M8 Competition Cabriolet).

BMW M

Tehnologija šasije razvijena uz trkaće znanje i prilagođena svakom modelu jamči karakterističan sklad dinamike, agilnosti i preciznosti ponašanja u vožnji BMW M automobila u svakoj situaciji. Iskorišteno je i iskustvo stečeno tijekom razvoja trkaćeg automobila BMW M8 GTE.

BMW M

S druge strane, interijer je dobio tek sitne dorade, infotainement je dobio značajniji update. I to je to, rijetki će mu se veseliti…

Foto: BMW