Aston Martin DBS u novoj, specijalnoj ediciji posvećenoj avionu Concorde

Aston

Točno je 50 godina prošlo od predstavljanja legendarnog super-soničnog aviona Concorde, a britanski proizvođač super automobila odlučio je pokazati limitirani DBS Supperlegera Concorde…

Aston Martin i British Airways udružili su snage te još jednom pokazali kako su posebni. U čast legendarnom avionu Concorde koji je zadnji put letio 2003. godine, Aston je odlučio proizvesti posebnu izvedbu DBS-a. Ukupno deset primjeraka sići se s proizvodnih traka u posebnoj British Airways bijeloj boji s uzorkom kakav je krasio super-sonični avion. Za još veću razinu ekskluzivnosti, proizvođač je odlučio u interijer bogat umecima od kože u plavoj boji ugraditi posebnu plaketu koji će potpisati Dr. Andy Palmer, glavni direktor tvrtke.

o

Ispod poklopca motora krije se snažni 5,2 litreni V12 motor koji u ovoj varijanti ispucava brutalnih 725 KS, kao u Superleggera izdanju. Do 100 km/h stiže za kratke 3,4 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 340 kilometara na sat.a Cijena u Velikoj Britaniji starta oko 321 tisuću funti, a deset će sretnih vlasnika u garaži imati pravi kolekcionarski primjerak čija će vrijednost s godina samo rasti.

o