Honda je počela provoditi prva testiranja autonomne vožnje, budućnost je definitivno bez upravljača

Honda

Honda je objavila kako je započela program testiranja autonomnih vozila, čime će napraviti veliki korak prema poslovanju s autonomnom uslugom mobilnosti vozila (MaaS) u Japanu, koje Honda planira pokrenuti u suradnji s General Motors i Cruiseom…

Program testiranja tehnologija usluga mobilnosti autonomnih vozila provodit će se u gradu Utsunomiya i gradu Haga. Kao prvi korak u pripremi za temeljito testiranje, izradit će se karta područja visoke definicije pomoću specijaliziranog vozila za mapiranje. Kad karta visoke razlučivosti bude spremna, autonomno vozilo, Cruise AV, vozit će se javnim cestama radi razvoja i testiranja autonomnih vozila prilagođenih prometnom okruženju i relevantnim zakonima i propisima u Japanu.

Honda i Cruise zajednički će raditi na programu testiranja, a bit će nastavljen i na novom radnom poligonu koji će biti uspostavljen u sklopu Hondinog pogona u prefekturi Tochigi.

Dalje, Honda namjerava pokrenuti svoje poslovanje s autonomnim vozilima MaaS u Japanu koristeći Cruise Origin, vozilo koje su zajedno razvili Honda, Cruise i General Motors, isključivo za tvrtke koje će nuditi usluge autonomne mobilnosti vozila. Honda Mobility Solutions Co., Ltd., Hondina podružnica za poslovanje MaaS -a, bit će operater takvog poslovanja u Japanu.

Honda će nastojati stvoriti novu vrijednost za mobilnost i svakodnevni život ljudi nudeći svojim klijentima radost širenja svojih životnih potencijala…

Foto: Honda