Fiat Tipo Cross kao najveća zvijezda u velikom osvježenju modelske postave

Fiat Tipo Cross

Tipo Cross donosi naglašeniji crossover izgled. S druge strane, također su osvježeni kompaktna i karavanska izvedba…

Fiat Tipo prolazi kroz prvo veće osvježenje. Model kultnog imena donosi nove tehnologije s novostima ispod poklopca motora. Ipak, najviše pažnje izazvala je Cross izvedba…

FIAT Tipo Cross

Novi Tipo Cross veliko je osvježenje u postavi modela, koji se od 2016. isporučio u ruke 670.000 kupaca. Ova izvedba tako se hvali moćnijim držanjem na cesti, novim dizajnom maske i nešto višim nastupom. U brojkama, novi Tipo Cross je gotovo 7 cm viši od standardne izvedbe Tipa.

Cross izvedba djeluje nabildanije, a osim naglašenih branika, tom dojmu ponajviše doprinose veće dimenzije kotača.

Osvježenje standardnih izvedbi također će se svidjeti mnogima.

FIAT Tipo Croos
Postava Tipo modela potpuno je osvježena modernijim, dinamičnijim i elegantnijim izgledom, uključujući osvježene farove, koji su sada u potpunosti LED tehnologije, s osvježenim odbojnicima i redizajniranom maskom i novom oznakom Fiat. Tipo je ujedno i prvi Fiat koji je preuzeo ovaj logotip s oznakom riječi, nakon nedavno predstavljenog New 500 modela.

Iznutra je putnički prostor također prošao kroz temeljito osvježenje, tu prije svega mislimo na 7-inčni TFT virtualni kokpit, koji u mirovinu šalje analogni pokazivač brzine. Ergonomski upravljač također pruža bolju vidljivost 7-inčnog TFT sklopa dok su kontrole klima uređaja ažurirane novim kromiranim i crnim umetcima.

FIAT Tipo Cross

Što se tiče cijena, novi Tipo ne bi trebao previše odstupati od aktualnog cjenika. U Italiji se najavljuje početne izvedba po cijene već od 13.900 eura…

Foto: Fiat