Rimac C_Two debitira na proljeće u Ženevi

RImac C Two

Hrvatsko električno čudo raspolagati će s čak 1887 KS…

Nakon godina razvoja i detaljnih računalnih simulacija inženjerskog tima tvrtke Rimac, njihov najnoviji model ulazni u završnu fazu testiranja. No, najzanimljivija je svakako potvrda njegovog predstavljanja u Ženevi 2020.

Prva serija prototipova prolazi kroz dinamiku vozila, pogonski sklop, pasivne sigurnosti i testove sudara od proljeća 2019. godine, gurajući komponente poput guma i ovjesa do krajnjih granica.Testovi će imati koristi od daljnjeg razvoja i preciznog prilagođavanja komponenti prije ulaska u pretproizvodnu fazu početkom 2020. Napravit će se ukupno 17 prototipa, svaki s različitim testnim svrhama, od krutosti šasije do visokog učinka autonomnog razvoja vožnje.

RImac C Two

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor, Rimac Automobili, rekao je: “Naporno radimo na tome da ovaj automobil oblikujemo upravo onako kako smo zamislili: novi hiper-automobila koja otključava novu razinu ekstremnih performansi električnog pogonskog sklopa i općenito novo vozačko iskustvo za vozača, u isto vrijeme. To će biti tehničko remek-djelo s inženjerskog stajališta. C_Two će imati vrlo komunikativno upravljanje i prvoklasnu dinamiku koja će definirati naš novi automobil – želimo da ovaj automobil bude intuitivan i upotrebljiv, ali oštar i sposoban. Ovaj postupak testiranja i usavršavanja presudan je za postizanje naših obećanja – vožnja C_Two-om bit će nešto sasvim drugačije. ”

Nema razloga da ne vjerujemo Mati i njegovoj ekipi inženjera…