Ferrari BR20 je najnoviji one-off V12 proizvod iz Maranella

ferrari br

BR20 je inspiraciju našao u kultnim modelima iz davnih ’60-ih, a uvelike formom podsjeća na 812 Superfast… 

Iz Maranella stiže jedan unikatni projekt za zbilja posebnog klijenta. Kakva li je samo pojava taj čovjek, kada se i talijanska marka podređuje… Novi jedinstveni model baziran je na platformi GTC4 Lusso koji se nedavno završio s proizvodnjom. No,  Ferrari inženjeri nisu ostavili platformu istom, štoviše detaljno je dorađen stražnji prevjes…

ferrari br

Iako formom i dalje neodoljivo više podsjeća na 812 Superfast, ova izvedba je s pravom One-Off edicija i zapravo se i na prvi pogled ipak dosta razlikuje. Kako od svjetala, tako do i novih 20-colnih naplataka…

Dva stražnja sjedišta prisutna u modelu GTC4 Lusso su uklonjena, tako da je ovdje riječ o coupe izvedbi s dva sjedala presvučena kožom.

ferrari br

Ipak, opet ono najbolje je ispod poklopca motora, a to je 6,2-litarski V12 motor i pogon na sva četiri kotača, što potvrđuje još jednu poveznicu s GTC4 Lusso. U tom modelu motor razvija 690 KS.

Za kraj se postavlja pitanje, tko je toliko moćan da je uspio pridobiti vodstvo marke Ferrari? Ta informacija ostaje nepoznata, kao i cijena, ali netko tko je ovo tražio prilično je bio angažiran u stvaranju dizajna, ali i strpljiv budući da se ovakvi projekti realiziraju i do 5 godina.

Foto: Ferrari