Kia XCeed (2023.), korejski hit model dobiva osvježene linije i

Kia XCEED

Više od 120.000 primjeraka prodanih u Europi, vrlo uspješan korejski kompaktni crossover XCeed sad je dobio niz poboljšanja…

Estetski, pogonski, u svemu po malo osvježen. Novi XCeed od sad će biti dostupan i u GT-line opremi. Sve ove promjene će XCeed učiniti još primamljivijim akterom u popularnom C-crossover segmentu.

XCeed je bio iznimno popularan automobil za marku Kia u svim djelovima Europe, stoga je logično očekivati nastavak uspješne priče.

Kia XCeed (2023.), korejski hit model dobiva osvježene linije i 25

Novi XCeed integrira niz dizajnerskih promjena uz konkurentnu liniju pogona koja uključuje blagi hibrid, plug-in hibrid, benzinske i dizelske verzije. I vanjski i unutarnji izgled poboljšani su kako bi bolje odgovarali sportskoj urbanoj prirodi XCeeda i učinili ga još prepoznatljivijim članom šire obitelji modela Ceed.

Uključivanje sportske, GT-line specifikacije po prvi put, u kombinaciji s benzinskim motorom koji proizvodi 204 KS, nudi uzbudljivo i dinamično iskustvo vožnje. Ovaj namjenski sportski model plijeni maštu i izaziva emocionalnu reakciju privlačeći kupce koji žele racionalne prednosti većeg vozila bez kompromisa u smislu stila ili sportskog duha.

Kao jedan od najnaprednijih automobila u svojoj klasi, novi XCeed je vodeći model za Kiju zahvaljujući svojim najnovijim tehnologijama uključujući naprednu sigurnost, povezivost i infotainment sustave. Dizajnirane za poboljšanje svakodnevne upotrebljivosti, užitka i sigurnosti putnika, ove nadogradnje nastavljaju nasljeđe XCeeda kao tehnološkog lidera u segmentu C-Crossovera.

Kia XCeed (2023.), korejski hit model dobiva osvježene linije i 26

Kao pružatelj rješenja za održivu mobilnost, Kia predstavlja novi XCeed sa širokim rasponom učinkovitih i elektrificiranih pogonskih sklopova.

XCeed Plug-in Hybrid (PHEV) pruža potpuno električni domet od 48 km, što je ekvivalentno 60 km gradske vožnje, dok su dostupni i drugi pogonski sklopovi.

Kia XCeed (2023.), korejski hit model dobiva osvježene linije i 27

Sjoerd Knipping, potpredsjednik marketinga i proizvoda za Kia Europe, komentirao je: “Naši kupci pohvalili su XCeedovu jedinstvenu kombinaciju dinamičnog upravljanja, svakodnevne praktičnosti i tehnologije u automobilu. Ovaj novi model nadograđuje te prednosti s nizom elegantnih vanjskih i promjene u dizajnu interijera i nove tehnološke značajke. Također smo osigurali da naš poboljšani crossover koristi najnovije opcije pogona, što je znak naše dugoročne predanosti pružanju rješenja održive mobilnosti za naše klijente. Ovaj model je postao odlična alternativa većim modelima u Kia postavi, XCeed je postao najprodavaniji model u široj liniji Kia Ceed obitelji. Pruža iznimno ugodan položaj u vožnji i udobnost SUV-a s dinamičnim upravljanjem i manevarskim sposobnostima kompaktnog europskog hatchbacka,”

Kao i ostali članovi obitelji modela Ceed, novi XCeed proizvodit će se u Kijinom visokotehnološkom proizvodnom pogonu u Žilini (Slovačka), s početkom prodaje u rujnu 2022. Novi crossover ponovno će dolaziti sa sedmogodišnjim jamstvom ili unutar 150.000 kilometara.

Foto: Kia