Chevrolet Corvette C8 bit će limitirana na samo 2700 primjeraka za 2020.?

Chevrolet Corvette C8 bit će limitirana na samo 2700 primjeraka za 2020.?

Osma generacija modela Corvette predstavljena je sredinom ljeta prošle godine, a već se šuška kako je to ‘to’ što se tiče proizvodnje za ovu godinu. Najviše je kumovala kriza s koronavirusom, ali i štrajk u GM-u…

Chevrolet se itekako potrudio da novi model Corvette postane zanimljiv svim budućim kupcima. U tom je djelomice i uspio, budući da je ovo jedini automobil pogonjen atmosferskim V8 motorom u segmentu. Iz 6,2 V8 motora GM je izvukao 497 KS. Do ‘stotke’ Corvette stiže za ravno 3 sekunde.

No, GM se našao u problemima. Prvi modeli Corvette kasnili su s isporukom zbog četrdesetodnevnog štrajka unutar tvornice. Zbog toga su Chevrolet čelnici odlučili smanjiti proizvodne kapacitete za 20 posto u odnosu na planiranu količinu kako bi smanjili liste čekanja za sve stranke. Nakon toga, stigla je koronakriza koja je paralizirala svjetsku ekonomiju. Premda se situacija pomalo vraća u normalnu, nema naznaka za ponovno pokretanje proizvodnje. Zbog potonje situacije, zadnja je Corvette s proizvodnih traka sišla 20. ožujka ove godine. U periodu od 2. veljače do 20. ožujka, proizvedeno je ukupno 2700 primjeraka.

Kako za sada stvari stoje, tvornica se još neće otvoriti, što u prijevodu znači kako će brojka proizvedenih Corvette-a za modelsku godinu 2020. ostati na samo 2700 primjeraka. Ta činjenica može itekako utjecati na prodajnu cijenu i vrijednost vozila, što bi mogli iskoristiti brojni prodajni saloni, ali i trenutni vlasnici pri prodaji vozila. Na taj bi način Corvette C8 proizvedena u 2020. mogla postati kolekcionarski primjerak…

 

Erfolg LED žarulje
Chevrolet Corvette C8 bit će limitirana na samo 2700 primjeraka za 2020.?

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.