BMW M850i u policijskom izdanju po receptu poznatog AC Schnitzera

AC Schnitzer Mi Police

Poznata tuning kuća pripremila je jednu pravu deliciju, novog čuvara reda na prometnicama u Njemačkoj…

Ovo već postaje normalna stvar. Policijske jedinice u pojedinim državama u svome voznom parku tako krase pravi automobilski dragulji. Najnoviji primjer stiže iz Njemačke, tamo je kao rezultat suradnje marke BMW i uglednog tunera AC Schnitzer temeljito dorađen M850i.

AC Schnitzer Mi Police

Prekrasni coupe model na kraju je dobio i policijske boje. Tuner je mijenjao vanjski dizajn, dodao je novu prednju masku, stražnji difuzer i spojler, a tu su i policijska svjetla te novi 21-inčni kotači. Ovaj automobil ujedno je poslužio za obilježavanje 16 godine kampanje i promoviranja legalnog i sigurnog tuninga vozila u Njemačkoj pod nazivom – “Tuniraj sigurno”.

Policijski model vozi u pratnji V8 motora, standardnih 530 KS i 730 Nm poraslo je sve do 630 KS i 840 Nm. Sada je ubrzanje do 100 km/h za samo 3.2 sekunde. Pogon je i dalje na sve kotače, a policijske boje su samo zbog prezentacije.

Ako ste se zapitali, tko će iz policije voziti ovaj model? Tu čast neće ipak imati nitko. Ovaj tunirani BMW ipak neće biti dio voznog parka policije, a jedan od razloga je i cijena, koja premašuje iznos od preko 120.000 eura. Ipak, ovaj model neće otići tako lako u zaborav, jer je konkretan primjerak izložen u BMW Weltu u Münchenu.

AC Schnitzer Mi Police

foto: AC Schnitzer