Sad je i službeno, BMW M5 Touring opet će biti dio ponude Bavaraca

Sad je i službeno, BMW M5 Touring opet će biti dio ponude Bavaraca 25
Foto: BMW

Više prostora uz vrhunske performanse, BMW M odejl intenzivno radi na razvoju novog Touring modela…

Sedma generacija BMW M5 limuzine već prolazi kroz intenzivan program testiranja. No, BMW M odjel ne staje na tome, te će nastavit proizvodnu ofenzivu u 2024., a tu mislimo na – Touring varijantu novog modela visokih performansi.

Prototipovi su pažljivo maskirani, ali ne mogu prikriti svoj karakter automobila visokih performansi. Buduća generacija BMW M5 ušla je u praktičnu fazu procesa serijskog razvoja. Nova limuzina visokih performansi sada dovršava svoje testne vožnje na javnim cestama, poligonima BMW Grupe i trkaćim stazama diljem svijeta.

Sad je i službeno, BMW M5 Touring opet će biti dio ponude Bavaraca 26
Foto: BMW

Baš kao i budući BMW M5 Sedan, Touring varijanta također će imati potpuno novorazvijeni djelomično elektrificirani pogonski sustav. Njegove M-tipične karakteristike performansi kao i precizno podešena tehnologija šasije oplemenjena inovativnim sustavima olakšavaju dinamiku vožnje i agilnost na razini jedinstvenoj u ovoj klasi vozila. Stoga BMW M GmbH postojano napreduje na svom putu elektrifikacije. “Sada također ugrađujemo hibridni pogonski sustav s tipičnim M performansama u druge automobile visokih performansi”, kaže Dirk Häcker, voditelj razvoja u BMW M odjelu.

Već gotovo 40 godina, BMW M5 je mjerilo dinamike vožnje, agilnosti i preciznosti u segmentu limuzina visokih performansi. Evolucijski napredak, razvojno znanje i iskustvo iz utrka i pionirske inovacije u područjima pogona, ovjesa, aerodinamike i lagane konstrukcije oblikovali su povijest BMW M5. Motori sa šest, osam i deset cilindara, M TwinPower Turbo tehnologija i karakteristike visokog broja okretaja, složeni kočioni sustav s M Carbon keramičkim kočnicama i M xDrive pogon na sva četiri kotača samo su neke od tehnoloških prekretnica s kojima je ovaj model opetovano redefinirao vrh performanse u limuzini koja je bezuvjetno prikladna za svakodnevnu upotrebu. Sedma generacija BMW-a M5 preuzima to – s fascinantnim inovacijama za još intenzivnije iskustvo performansi.

Sad je i službeno, BMW M5 Touring opet će biti dio ponude Bavaraca 27
Foto: BMW

Prvi BMW M5 Touring lansiran je 1992. godine na temelju druge generacije BMW M5 limuzine i od tada predstavlja kombinaciju visokih performansi i svakodnevne praktičnosti na četiri kotača. Godine 2007. BMW M GmbH je također dodao Touring varijantu četvrtoj generaciji BMW M5. Trenutno, uspješno lansiranje prvog BMW M3 Competition Touring s M xDrive također naglašava veliku privlačnost ovog posebnog koncepta vozila u premium srednjem segmentu automobila visokih performansi.

Testiranje prvih prototipova novog BMW M5 Touring treba započeti u sljedećih nekoliko dana u gradskom prometu, kao i na seoskim cestama i autocestama oko Münchena i u sjedištu BMW M u Garchingu. Integrirana primjena svih sustava pogona i ovjesa također će se provesti za novi BMW M5 Touring na Nordschleifeu Nürburgringa, između ostalog, s ciljem osiguravanja idealne ravnoteže sportskih performansi na trkaćoj stazi i vrhunske udobnosti u svakodnevnoj vožnji vožnje i na velikim udaljenostima.