Škoda Roadiaq je vozilo za digitalne nomade i nova studija polaznika ‘Škoda Student car’ programa

Škoda Roadiaq je vozilo za digitalne nomade i nova studija polaznika 'Škoda Student car' programa 25
Foto: Škoda

Škoda Student Car predstavlja Let’s explore projekt: deveto spektakularno jednokratno vozilo nastalo u sklopu tradicionalnog vodećeg projekta Škoda strukovne škole je Škoda Roadiaq.

S ovim višenamjenskim pokretnim uredskim kamperom, 29 učenika koji su sudjelovali savršeno su dočarali istraživački duh marke Škoda. Roadiaq je održivo, isključivo baterijsko električno vozilo s pogonom na sve kotače koje digitalni nomadi mogu koristiti za putovanja, posao i slobodno vrijeme – uživajući u neovisnosti čak i izvan utabanih staza, gdje god žele.

Škoda Roadiaq je vozilo za digitalne nomade i nova studija polaznika 'Škoda Student car' programa 26
Foto: Škoda

Škoda tako predstavlja deveti “Studentski auto”, koji sadrži sve što je potrebno modernom mobilnom uredu – stalnu internetsku vezu, monitor od 27 inča i docking stanicu. Ipak, u samo nekoliko jednostavnih koraka Škoda Roadiaq se pretvara iz radnog prostora u životno okruženje zajedno s krevetom i malom kuhinjom. Dok su standardni Enyaq pretvarali u automobil svojih snova, izvrsnu podršku imali su učenici Škodine strukovne škole. Njihovi učitelji i stručnjaci iz brojnih Škodinih odjela, kao i stručnjaci za preradu kampera trećih strana pomagali su im svojom stručnošću tijekom cijelog procesa.

Škoda Roadiaq je vozilo za digitalne nomade i nova studija polaznika 'Škoda Student car' programa 27
Foto: Škoda

Deveti Škoda Student Car od 2014. još jednom pokazuje visoku razinu obrazovanja i obuke u Mladá Boleslav. Strukovna škola Škoda dio je Škoda akademije koja je u travnju 2023. godine proslavila desetu obljetnicu postojanja.

Škoda Roadiaq je vozilo za digitalne nomade i nova studija polaznika 'Škoda Student car' programa 28
Foto: Škoda