Vojska u Belgiji naručila čak 879 kamiona marke DAF

Vojska u Belgiji naručila čak 879 kamiona marke DAF

Belgijske oružane snage osvježavaju svoj vozni park…

DAF je primio veliku narudžbu belgijskih oružanih snaga. Narudžba obuhvaća dostavu i servis 879 kamiona s pogonom na sve kotače CF Military. Isporuka prvih vozila planirana je za 2022. godinu, a posljednja serija će se isporučiti tijekom 2025. godine.

Narudžba 879 CF vojnih kamiona uključuje 636 dvoosovinskih kamiona s pogonom 4×4. Ta će se vozila koristiti kao prijevoz klasičnog vojnog tereta. Uz to, DAF će osigurati 243 kamiona s 4 osovine i pogonom 8×8 za razne primjene (kiperi, nosači kontejnera i dizalice).

Za vojne modele CF DAF usko surađuje s renomiranim TATRA TRUCKS u Češkoj, što rezultira jedinstvenim konceptom šasije s pogonskim sustavom svjetske klase, središnjom osovinskom cijevi i neovisnim ovjesom poluosovina. Ovo nudi CF Military neuporedive mogućnosti na cesti i iznimnu udobnost vozača, čak i tijekom vožnje najizazovnijim terenima. Kamione pokreću motori PACCAR MX-11 (4×4) i MX-13 (8×8) snage 10,8 i 12,9 litara snage od 300 kW/410 ks do 340 kW/460 ks.

Ukupno će se isporučiti 352 CF vojna vozila s vrhunskom balističkom kabinom koju pruža TATRA DEFENSE VEHICLE.

Proizvodnja kabina kamiona CF Military odvijat će se u DAF-ovom pogonu kabina u Westerlu u Belgiji. Motori dolaze iz DAF-ove tvornice motora u Eindhovenu u Nizozemskoj. Dok će se šasije proizvoditi u pogonu TATRA TRUCKS u Češkoj.

Potpunu servisnu uslugu ovi vojni kamioni u dolasku imati će u mreži koja broji 27 lokacija samo u Belgiji.

Kako god, želimo čim manje posla ovim kamionima.

Foto: DAF

cvs-mobile.com
Vojska u Belgiji naručila čak 879 kamiona marke DAF

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.