BMW 740i iz 1998. u salonskom stanju sa 255 kilometara traži novog vlasnika!

bmw i for sale

Fraze poput ‘kao nov’, ‘bez ijedne crtice’ i slične za ovaj BMW nisu pogrešne, ‘sedmica’ sa samo 255 kilometara može biti i vaša…

Na njemačkom se oglasniku nedavno pojavo izuzetno zanimljiv oglas. Naime, dotični prodavač prodaje BMW 740i (interne oznake E38) iz 1998. godine za kojeg tvrdi da je ‘kao nov’! Kako je to moguće?

bmw i for sale
(foto: eBay.de)

Vlasnik tvrdi kako je automobil kupljen od strane jedne starice koja je tad imala 70 godina te je BMW prošao svega 255 kilometara. Od tog trenutka, uvežen je u garažu te je zaštićen kapsulom u koju se mehanički upuhivao zrak. Na taj se način vlasnik zaštitio od svih mogućih vanjskih utjecaja, pa je tako onemogućio zadržavanje prašine na karoseriji.

bmw i for sale
(foto: eBay.de)

Budući da je riječ o oznaci 740i, ispod poklopca motora krije se uglađeni 4,4-litreni V8 atmosferski motor koji razvija 286 KS te zdravih 420 Nm okretnog momenta. Uparen je sa automatskim mjenjačem koji broji pet stupnjeva prijenosa, a ukupno stanje automobila uistinu je kao novo, čemu doprinosi netaknut interijer u bež koži.

bmw
(foto: eBay.de)

Trenutna cijena za ovaj automobil, s obzirom na njegovo stanje, iznosi 57.050 eura, a aukcija traje još 5 dana. Novi će kupac imati jedan od, usuđujemo se reći, najočuvanijih primjeraka kultne ‘sedmice’ koji će ga služiti još dugo godina, uz pravilno održavanje!