Audi A7L za kinesko tržište, coupe postao limuzina

Audi A7L za kinesko tržište, coupe postao limuzina

Kinesko tržište postaje najvažnije za europske proizvođače, ali isto tako iziskuje neke drugačije stvari…

Audi je za kinesko tržište u potpunosti je redizajnirao limuzinu A7L, koja će se proizvoditi tijekom 2021. Model s L oznakom proizvodit će se u Šangaju i rezerviran je za kinesko tržište, Audi A7L kombinira sportski DNK A7 Sportback s prestižnom elegancijom velike limuzine. Inovativne tehnologije poput prilagodljivog zračnog ovjesa, upravljanja stražnjim kotačima i quattro pogona na sva četiri kotača.

Kineski odjel SAIC Audi na Auto Shanghai 2021 salonu predstavio je četiri noviteta, a ovaj 4,87 metara dug trebao bi se na jesen pojaviti u rukama kineski vozača.

Audi A7L za kinesko tržište, coupe postao limuzina

Podsjetimo, 1988. Audi je bio prvi premium proizvođač koji je pokrenuo lokalnu proizvodnju u Kini, u zajedničkom ulaganju FAW-Volkswagen. Od tada je u Kinu isporučeno približno 7 milijuna vozila. Proizvodnja koja je rezultat zajedničkog ulaganja FAW-VW odvija se na četiri lokacije u Kini: u Changchunu, Foshanu, Tianjinu i Qingdau. U 2020. godini u Narodnoj Republici prodano je ukupno 727.358 vozila – što je porast od 5,4 posto na godišnjoj razini. U prvom kvartalu 2021. Audi je kupcima u Kini isporučio 207.386 automobila. Dakle, ne treba strahovati za uspjeh (nama još uvijek neobičnog) A7L.

Foto: Audi

cvs-mobile.com
Audi A7L za kinesko tržište, coupe postao limuzina

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.