Audi A7L za kinesko tržište, coupe postao limuzina

Audi AL

Kinesko tržište postaje najvažnije za europske proizvođače, ali isto tako iziskuje neke drugačije stvari…

Audi je za kinesko tržište u potpunosti je redizajnirao limuzinu A7L, koja će se proizvoditi tijekom 2021. Model s L oznakom proizvodit će se u Šangaju i rezerviran je za kinesko tržište, Audi A7L kombinira sportski DNK A7 Sportback s prestižnom elegancijom velike limuzine. Inovativne tehnologije poput prilagodljivog zračnog ovjesa, upravljanja stražnjim kotačima i quattro pogona na sva četiri kotača.

Kineski odjel SAIC Audi na Auto Shanghai 2021 salonu predstavio je četiri noviteta, a ovaj 4,87 metara dug trebao bi se na jesen pojaviti u rukama kineski vozača.

Audi AL  Kina

Podsjetimo, 1988. Audi je bio prvi premium proizvođač koji je pokrenuo lokalnu proizvodnju u Kini, u zajedničkom ulaganju FAW-Volkswagen. Od tada je u Kinu isporučeno približno 7 milijuna vozila. Proizvodnja koja je rezultat zajedničkog ulaganja FAW-VW odvija se na četiri lokacije u Kini: u Changchunu, Foshanu, Tianjinu i Qingdau. U 2020. godini u Narodnoj Republici prodano je ukupno 727.358 vozila – što je porast od 5,4 posto na godišnjoj razini. U prvom kvartalu 2021. Audi je kupcima u Kini isporučio 207.386 automobila. Dakle, ne treba strahovati za uspjeh (nama još uvijek neobičnog) A7L.

Foto: Audi