Aston Martin Valkyrie kreće s isporukama, prvi vlasnici ubrzo sjedaju u hyper-monstruma

Aston Martin Valkyrie

Prvi kupci uskoro će dobiti svoje hiperautomobile koje potpisuje Aston Martin. Naravno, pričamo o modelu Valkyrie koji u potpunosti mijenjaju igru…

Ultra-luksuzni britanski proizvođač automobila objavio je početak dugo očekivanog modela Valkyrie. Monstruozni model ušao je u punu proizvodnju i da je prvi primjerak za kupca sada gotov. Prve isporuke su planirane u narednim tjednima…

Glavni izvršni direktor Aston Martina, Tobias Moers, komentirao je: „Za nas je ovo neizmjerno ponosan trenutak što smo dovršili naš prvi hiperautomobil. Aston Martin Valkyrie testiran je do krajnjih granica, što je rezultiralo nevjerojatnim automobilom. Ovo je postoa F1 bolid za cestu. Valkyrie je rođena iz nepokolebljive predanosti velike skupine visokokvalificiranih inženjera i tehničara koji su neumorno radili da dovedu Valkyrie u fazu proizvodnje. Siguran sam da će naši kupci biti oduševljeni onim što je naša ekiša postigla.”

Aston Martin Valkyrie

Kao i svi Aston Martin sportski automobili, Valkyrie se proizvodi u sjedištu marke u Velikoj Britaniji u Gaydonu. Predani tim za isporuku projekta upravlja izgradnjom sve do isporuke u posebno proizvodnom području Valkyrie. Tim visokokvalificiranih tehničara ručno izrađuje svaki od 150 automobila, a za izradu svake Valkyrie potrebno je više od 2.000 sati rada.

Prije isporuke svake Valkyrie, testira se na stazi u pogonu visokih performansi Aston Martin u domu British Motor Racinga, Silverstoneu, gdje se dogodio veći dio razvoja hiperautomobila.

S hibridnim V12 pogonskim sklopom koji razvija maksimalnu snagu od 1155 KS, Aston Martin Valkyrie uključuje koncepte i tehnologije preuzete izravno iz Formule One i postavljen je kao hiperautomobil koji definira jednu novu eru.

Foto: Aston Martin