Abarth 595 Monster i Scorpioneoro, važno je imati posebnu ediciju

Abarth  Monster Energy Yamaha

Abarth je predstavio dvije nove, posebne limitirane serije modela 595, a bit će proizvedene u svega 2.000 primjeraka…

Prvi od dva limitirana izdanja malene gradske jurilice je ekskluzivni Abarth 595 Scorpioneoro. On predstavlja, kako ga Talijani opisuju, savršen spoj životnog stila i performansi. Dizajniran za one koji žele udobnost u svakodnevnoj upotrebi automobila, sofisticirane detalje i ne žele da se odreknu performansi. Pod njegovim poklopcem motora nalazi se 1.4 T-jet benzinski motor koji razvija respektabilnih 165 KS, a sprint do stotke odrađuje za oduševljavajuće 7,3 sekunde. Sve to prati mehanički mjenjač, ali može se opremiti robotiziranim sekvencijalnim Abarth mjenjačem kao doplata.

Abarth  Scorpioneoro

Njegove performanse prepune adrenalina savršeno su ukomponirane s prepoznatljivim i jedinstvenim izgledom, a odaju počast ekskluzivnom „Zlatnom prstenu“ A112 Abarth iz 1979., šire poznatom kao A112 Abarth „Targa Oro“ kojeg je također karakterizirala crna boja, ukrasna zlatna obloga na karoseriji i sjajne aluminijske felge u boji zlata.

Specijalna serija Abarth 595 Scorpioneoro jednako je impresivna i pravi je „kolekcionarski primjerak“, proizveden u ograničenom izdanju i s prestižnom pločicom koja označava brojku primjerka u svojoj kabini. Nova posebna serija sadrži ekskluzivne detalje. Izvana je prepoznatljiv po crnoj boji škorpiona – no dostupan je i na zahtjev u Podium Blue, Racing White i Record Gray bojama – a mat crni krov sa šablonom šahovske ploče savršeno se slaže sa „hladno sivom“ katran bojom na ručkama, poklopcima retrovizora i prednjim i zadnjim branicima.

U unutrašnjosti su nova Abarth „Scorpionflage“ sportska sjedala presvučena crnom kožom i zadnja sjedala od tehničkog materijala kako bi bolje držala tijelo za vrijeme sportske i agresivnije vožnje. Na naslonima za glavu na prednjem sjedištu, izvezen je natpis „Scorpioneoro“ , uz talijansku zastavu i simbol Abartha. Tu je i HD UconnectTM s ekranom od 7″ s podrškom za Apple CarPlay i Google Android AutoTM – brzom platformom i ekranom visoke rezolucije, GPS-om i DAB digitalnim radiom – kao i sofisticirani BeatsAudio™ sustav s ukupnom izlaznom snagom od 480 W i 8-kanalnim digitalnim pojačalom.

Abarth  Monster Energy Yamaha

Što se tiče druge, posebne inačice, ona nosi ime Abarth 595 Monster Energy Yamaha. Vozilo je dizajnirano posebno za mlade kupce i ne samo nego i ljubitelje moto sporta, s uzbudljivim, a i dalje ekskluzivnim proizvodom, kao i ultra visokim performansama bilo kog Abarth modela. Proizvedena u ograničenom broju od 2.000 primjeraka, nova posebna serija slavi partnerstvo dva brenda, koje traje još od 2015. Njihova veza osnovana je na zajedničkim vrijednostima koje čine performanse, trke, tehnologija i zabava.

Estetika je inspirirana MotoGP modelom YZR-M1 i bojama poznatog Monster Energy Yamaha za 2020., vanjština nove posebne serije odlikuje se kombinacijama dviju boja – plavom i crnom – a također je na raspolaganju i samo u crnoj boji, s logotipom „Monster Energy Yamaha MotoGP“ s donje strane, odmah iznad logotipa „595“. Ovo specijalno izdanje zaokruženo je „kandžom“ na poklopcu motora koja predstavlja znak nove suradnje između škorpiona i renomiranog energetskog pića koji „budi energiju“ za imidž ove nove posebne serije. Tamne boje su u suprotnosti sa „hladno sivom“ bojom katrana, što se vidi na ručkama na vratima te prednjem i zadnjem braniku.

Abarth  Monster Energy Yamaha

S unutrašnje strane, model posjeduje posebna nova Abarth sportska sjedala s plavim oblogama i logotip „Monster Energy Yamaha MotoGP na naslonima za glavu. Plavi detalji se izdvajaju na crnoj komandnoj tabli. U tome se ogleda dvobojna karoserija, dok je numerirana pločica postavljena na centralni tunel.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha opremljen je 1.4 T-jet motorom od 165 KS sa Euro6D TEMP homologacijom, s ručnim mjenjačem, ali, kao i Scorpioneoro, na zahtjev može biti opremljen automatskim sekvencijalnim Abarth mjenjačem s ručicama a na volanu.

Standardna oprema uključuje volan inspiriran trkačkim modelima s ravnim donjim dijelom i centrirajuću šipku na gornjem obodu volana, posebno korisnu za vožnju sportskih automobila. Tipka „Sport“ kontrolira maksimalnu isporuku obrtnog momenta, kalibraciju servo upravljača i reakciju na gas. Straga, tu je i gromoglasan zvuk auspuha Record Monza s aktivnim ventilom. Kočioni sustav – ad hoc dizajniran za Abarth – pruža maksimalnu sigurnost prilikom usporavanja preko prednjih i zadnjih ventiliranih diskova promjera 284 mm i 240 mm. Također, dio standardne opreme je i zadnja osovina Koni, s tehnologijom selektivnog prigušivanja frekvencije (FSD) za povećanje prianjanja, upravljanja i stabilnosti, što čini iskustvo vožnje jedinstvenim.

Abarth  Monster Energy Yamaha

7-inčni HD Uconnect, s podrškom za Apple CarPlay i Google Android Auto, odnosno najboljim rješenjima za povezivanje pametnog telefona s automobilom za Apple iOS i Android operativne sustave, također je dio serijske opreme u modelu Abarth 595 Monster Energy Yamaha. Ova jedinstvena platforma dolazi s ugrađenim Abarth Telemetry sučeljem koji omogućava vozačima mjerenje svojih performansi. Također, ova posebna serija sadrži i posebni vizualni efekt koji prikazuje Monster Energy Yamaha MotoGP logotip na ekranu pri pokretanju.

Bio Abarth 595 sa ili bez nekog posebnog dodatka, riječ je o zbilja posebnom automobilu. S ovim modelom ste nadomak pravih sportaša…