Volkswagen brzo pronašao zamjenu za Wörthersee, nova lokacija je Wolfsburg!

Volkswagen GTI meeting Wolfsburg

Volkswagen GTI Meeting na jezeru Wörthersee dobiva nastavak. Od 2024. održavat će se u srcu marke, u Wolfsburgu. U blizini tvornice Volkswagena manifestacija “GTI Coming Home” ugostit će entuzijaste i obožavatelje sportskih Volkswagenovih modela.

“Naši ljubitelji GTI modela od velike su važnosti za Volkswagen i zato nam je druženje s njima posebno važno,” kaže Imelda Labbé, članica Uprave za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagen osobnim vozilima. “Iz tog razloga , nakon što je GTI sastanak na jezeru Wörthersee nažalost otkazan, odlučili smo vrlo brzo ponuditi GTI fan zajednici u Wolfsburgu novi dom za događaj. Sukladno tome, sigurno ćemo moći ponuditi neke zanimljivosti i iznenađenja u nadolazećoj godini.”

Volkswagen brzo pronašao zamjenu za Wörthersee, nova lokacija je Wolfsburg! 25
Foto: Volkswagen

GTI – ova tri slova već gotovo pola stoljeća označavaju sportski duh, emocije i dinamiku. Zajednica obožavatelja diljem svijeta nastavlja rasti sve do danas, a fanovi kultnog brenda redovito se sastaju u klubovima i međusobno razmjenjuju informacije u posvećenim zajednicama. Od 1982. najveći GTI Meet tradicionalno se održava na jezeru Wörthersee u Austriji – ali lokalna općina Maria Wörth nedavno je donijela odluku da ubuduće više ne želi biti domaćin ovog kultnog događaja.

Volkswagen je odlučio nastaviti s ovom tradicijom u Wolfsburgu od sljedeće godine: uz prezentacije vozila, pozornice i klupske susrete, bit će još mnogo zanimljivih događaja i iznenađenja za GTI entuzijaste. Područja i infrastruktura u Wolfsburgu nude idealne preduvjete za dobrodošlicu velikom broju posjetitelja sa svojim vozilima. Pod motom “Coming Home”, Volkswagen će lokaciju u Wolfsburgu učiniti novim domom GTI fan zajednice.

Foto: Volkswagen