Volkswagen brzo pronašao zamjenu za Wörthersee, nova lokacija je Wolfsburg!

Volkswagen brzo pronašao zamjenu za Wörthersee, nova lokacija je Wolfsburg! 25

Volkswagen GTI Meeting na jezeru Wörthersee dobiva nastavak. Od 2024. održavat će se u srcu marke, u Wolfsburgu. U blizini tvornice Volkswagena manifestacija “GTI Coming Home” ugostit će entuzijaste i obožavatelje sportskih Volkswagenovih modela.

“Naši ljubitelji GTI modela od velike su važnosti za Volkswagen i zato nam je druženje s njima posebno važno,” kaže Imelda Labbé, članica Uprave za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagen osobnim vozilima. “Iz tog razloga , nakon što je GTI sastanak na jezeru Wörthersee nažalost otkazan, odlučili smo vrlo brzo ponuditi GTI fan zajednici u Wolfsburgu novi dom za događaj. Sukladno tome, sigurno ćemo moći ponuditi neke zanimljivosti i iznenađenja u nadolazećoj godini.”

Volkswagen brzo pronašao zamjenu za Wörthersee, nova lokacija je Wolfsburg! 26
Foto: Volkswagen

GTI – ova tri slova već gotovo pola stoljeća označavaju sportski duh, emocije i dinamiku. Zajednica obožavatelja diljem svijeta nastavlja rasti sve do danas, a fanovi kultnog brenda redovito se sastaju u klubovima i međusobno razmjenjuju informacije u posvećenim zajednicama. Od 1982. najveći GTI Meet tradicionalno se održava na jezeru Wörthersee u Austriji – ali lokalna općina Maria Wörth nedavno je donijela odluku da ubuduće više ne želi biti domaćin ovog kultnog događaja.

Volkswagen je odlučio nastaviti s ovom tradicijom u Wolfsburgu od sljedeće godine: uz prezentacije vozila, pozornice i klupske susrete, bit će još mnogo zanimljivih događaja i iznenađenja za GTI entuzijaste. Područja i infrastruktura u Wolfsburgu nude idealne preduvjete za dobrodošlicu velikom broju posjetitelja sa svojim vozilima. Pod motom “Coming Home”, Volkswagen će lokaciju u Wolfsburgu učiniti novim domom GTI fan zajednice.

Foto: Volkswagen