Subaru Forester e-Boxer – japanski ekolog za šumske puteve

Subaru forester eboxer driveteam

Poznati simetrični pogon ostaje glavna odlika ovog SUV modela, upoznajte Forester u ekološkom izdanju…

Uz pogonski dio, najveća novost je osvježeni vanjski dizajn koji rezultira na koncu i prostranijim Foresterom do sad. Dolazi uz dotjerani interijer, a putnici se neće žaliti na prostor. Off-road avanture mogući su i zahvaljujući 220 mm visine podnice od tla. Osvježeni vanjski dizajn poboljšava robustan stil, koji Forester posebno dobiva istaknutim lukovima kotača. LED prednja svjetla za maglu standardno u cijelom rasponu. Forester e-Boxer je 20 mm širi i 30 mm duži od prošle izvedbe, a povećane vanjske dimenzije pružaju poboljšanu udobnost putnika jer je udaljenost između prednjih sjedala na odgovarajući način porasla za 20 mm, a dulji međuosovinski razmak pružio je dodatnih 30 mm prostora između prednjih i stražnjih sjedala.

Subaru forester eboxer driveteam

To je ujedno treći model izgrađen na Subaru Global platformi, a dolazi standardno s EyeSight tehnologijom za pomoć vozačima. Forester e-Boxer pokreće 2,0-litarski benzinski motor s pomoćnim e-BOXER motorom i simetričnim pogonom na sve kotače. Kombinira benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem s električnim motorom, sve to donosi 156 KS.

Subaru forester eboxer driveteam

Litij-ionska baterijska jedinica montirana je u podu prtljažnika i omogućava čistu električnu vožnju brzinom do 50 km/h. Uparen s dorađenim Lineartronic mjenjačem (CVT) i Subaruovim simetričnim pogonom na sve kotače, Forester e-BOXER postiže glatki, linearni pogon i vrlo brzo dostupni okretni moment. Podjela snage prilagođava se uvjetima vožnje i mijenja se između tri načina vožnje – EV mode bit će definitivno najzanimljiviji u gradu.

Subaru forester eboxer driveteam

Više o ovome modelu možemo reći na proljeće, kada će se pojaviti kod domaćih trgovaca.