Kia EV9 je novi električni adut Korejaca, premijera krajem mjeseca

Kia EV9 je novi električni adut Korejaca, premijera krajem mjeseca 25
Foto: Kia

Kia je otkrila nekoliko videosnimki svog dugo očekivanog modela EV9, električnog SUV-a.

Veliki sportski terenac Kia EV9 trebao bi u doba elektrifikacije ubrzati preobrazbu brenda kao pružatelja rješenja održive mobilnosti. Elegantna silueta, specifična svjetla i jasne linije najavljuju odvažan i samouvjeren izgled električnog SUV modela.

Ovo će biti svakako najprestižniji model s dosad neviđenim prednjim dijelom i elegantnim linijama karoserije. Odvažan identitet EV9 karakteriziraju neobični svjetlosni uzorci koje kreiraju prednja i stražnja svjetla.

Videosnimke donose i premijerno predstavljanje jedinstvene mješavine elegantnog dizajna i samouvjerene i odlučne geometrije Kia EV9.

Ime EV9 proizlazi iz Kijine nomenklature električnih vozila, koja združuje prefiks ‘EV’ (električno vozilo) s brojem ‘9’, što predstavlja segment modela u Kijini ponudi električnih modela.

Kao i Kia EV6 i Kia EV9 napravljen je na namjenskoj platformi za električna vozila E-GMP (Electric Global Modular Platform).

Kia će vanjštinu i unutrašnjost novog modela u cijelosti razotkriti sredinom ožujka, dok će detaljnije informacije biti poznate krajem ožujka kada će biti svjetska premijera Kia EV9.