Toyota Yaris Cross i službeno krenula s proizvodnjom

Toyota Yaris Cross

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) započela je proizvodnju novog modela u ponudi,  Yaris Cross stiže u kolovozu…

Uložena su značajna sredstva, 400 milijuna eura kako bi se omogućila proizvodnja dvaju modela na istoj liniji u tvornici. Novi Yaris i Yaris Cross tako bi trebali povećavati godišnji proizvodni kapacitet TMMF-a na 300.000 vozila.

Dizajniran i razvijen kako bi udovoljio potrebama europskih kupaca na tržištu SUV-ova segmenta B, očekuje se da će odabir kupaca u velikom postotku biti na strani hibridne postave.

Yaris Cross drugi je model koji se temelji na Toyotinoj platformi kompaktnih automobila GA-B i 8. model TNGA (Toyota New Global Architecture) izrađen u Europi. Njezin početak proizvodnje također označava daljnji napredak Toyotine strategije lokalizacije.

“Uvođenje Yaris Cross modela važno je, jer ne samo da doprinosi konkurentnosti marke, već također pojačava našu strategiju da lokaliziramo proizvodnju i maksimiziramo proizvodne kapacitete u skladu s Toyotinim ciljem da poveća europsku prodaju na 1,5 milijuna primjeraka do 2025. godine” – naglasio je Marvin Cooke, izvršni potpredsjednik, Toyota Motor Europe

Toyotina vizija za europsku lokalizaciju dodatno se proširila ove godine, jer je Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) započela proizvodnju hibridnih električnih mjenjača i elektromotora, isporučujući 1,5-litreni TNGA benzinski motor i potpuno hibridni pogonski sklop za Toyota Yaris i Yaris Cross.

Toyota je također uložila u povećanje kapaciteta i modernizaciju svoje tvornice Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) u pripremi za početak proizvodnje Yarisa, koji je proglašen automobilom godine 2021, kako bi udovoljila povećanoj potražnji.

Uvođenje proizvodnje Yaris Cross dovelo je do ukupnog broja zaposlenih u TMMF-na gotovo 5.000 djelatnika.

Foto: Toyota