Nova BMW Serija 2 Coupe, stiže početkom 2022. i uopće ne surađuje sa strujom

BMW Mi

Novi BMW serije 2 Coupé utjelovljuje sportsku snagu u posebno koncentriranom obliku, s konceptom vozila usredotočenim na dinamičnu izvrsnost, atletski dizajn, snažne motore i sofisticiranu tehnologiju…

Do današnjeg dana aktualna BMW Serija 2 Coupe, za mnoge je od novije generacije bavarski modela – najbolji vozački automobil.  Iste postavke i još bolje najavljuje nova generacija.

Bmw m

Novo izdanje BMW Serije 2 Coupé ostavlja u startu dojam usredotočenosti na dinamične performanse. Atletski dizajn, sofisticirana tehnologija šasije izvorno razvijana za BMW serije 4 Coupé, pogon na stražnje kotače i redni šestcilindrični motor jedinstveni su u segmentu. Svjetska premijera na Goodwood Festivalu brzine u srpnju 2021. Novi model bit će izgrađen u BMW pogonu grupe San Luis Potosí u Meksiku. Dok se lansiranje na tržište očekuje početkom 2022.

Novi BMW serije 2 Coupé moderan je pristup tradicionalnom konceptu kompaktnog modela s dvoje vrata usmjerenog na performanse koji datira iz BMW modela, sad već iz daleke prošlosti. Samostalni dizajn s maksimalnom razlikom od kompaktnog modela BMW serije 1. Prepoznatljive proporcije, optimizirana aerodinamična svojstva, izvrsna krutost karoserije, inteligentan lagan dizajn, gotovo savršeno uravnotežena raspodjela težine 50: 50 i nisko težište stvaraju idealnu osnovu za izuzetno sportsko upravljanje. Sve već dobrano podsjeća na još uvijek aktualnu generaciju…

Bmw m

BMW je odmah za početak pripremio dvije pogonske izvedbe, 220i i M240i od 184, odnosno 374 KS iz rednog šestaka! Ljubitelji dizelske opcije na izbor će imati samo 220d od 190 KS.

Vanjska duljina povećana je za 105 milimetara, širina za 64 milimetra, a međuosovinski razmak za 51 milimetar u odnosu na prethodni model. Visina vozila smanjena za 28 milimetara.

Pogled na interijer otkriva zapravo poznat BMW obris. Ambijent u unutrašnjosti predstavlja jasan iskorak u odnosu na prethodni model, ali isto tako ostavlja dojam da su Nijemci mogli nešto drugačije ponuditi u odnosu na druge serije vozila.

Bmw m

Niski položaj za sjedenje i poboljšani osjećaj prostora za vozača i suvozača, dva stražnja sjedala s karakterom za pojedinačna sjedala. Primarna nosivost u izravno vidljivom području prtljažnika povećala se za 20 litara u usporedbi s prethodnikom. Ukupni kapacitet sad iznosi 390 litara.

Trozonska automatska kontrola klime i vjetrobransko staklo sa zvučnim ostakljenjem kao standard. Dodatni dodaci poput grijanja sjedala i volana, električno podesiva sjedala, uključujući memorijsku funkciju na vozačevoj strani, ambijentalno osvjetljenje i Harman Kardon surround sustav ozvučenja poboljšavaju i užitak u vožnji i udobnost do izvrsnog učinka.

Znatno je proširen izbor standardnih i opcijskih sustava pomoći vozaču u usporedbi s prethodnim modelom. Upozorenje na prednji sudar, informacije o ograničenju brzine, upozorenje na napuštanje trake i tempomat sa standardno ugrađenom funkcijom kočnice. Dostupni kao dodatni dodaci: Asistent za vožnju s upozorenjem na promjenu trake, sprečavanje sudara straga i upozorenje na stražnji križanje, aktivni tempomat s funkcijom Stop & Go, uključujući ručnu pomoć pri ograničenju brzine, kontrolu udaljenosti pri parkiranju, pomoćnik za vožnju unatrag, kamera za pomoć pri vožnji unatrag, pogled u okolini i daljinski 3D prikaz . Po prvi puta dostupni i za BMW serije 2: Coupe – BMW Head-Up zaslon i BMW snimač vožnje.

Sustav zasnovan na BMW operativnom sustavu prikazuje se na 8,8-inčnom kontrolnom zaslonu i instrumentna ploča s 5,1-inčnim zaslonom u boji kao dio standardno ugrađenog BMW Live Cockpita. Dodatni BMW Live Cockpit Professional s potpuno digitalnim 12,3-inčnim instrumentom i 10,25-inčnim upravljačkim zaslonom.

Bmw i

BMW je sve otkrio, sad čekamo najbolji M u ponudi, novi M2.

Foto: BMW