Toyota Sport Crossover Concept najavljuje najljepšeg električnog Japanca do sad, stiže 2025.!

Toyota Sport Crossover Concept najavljuje najljepšeg električnog Japanca do sad, stiže 2025.! 25
Foto: Toyota

Europska premijera Toyota Sport Crossover Concepta, predstavljanje novog proizvodnog električnog modela na baterije

Toyota je danas predstavila svoj Sport Crossover Concept po prvi put u Europi, predstavljajući novi baterijski električni model koji će se pridružiti njenoj elektrificiranoj ponudi do 2025.

Otkriven na Toyotinom Kenshiki forumu u Bruxellesu, koncept prikazuje elegantnu aero siluetu i karakteristične fastback linije koje će ga učiniti ikonom dizajna za liniju namjenskih baterijskih električnih vozila (BEV) tvrtke.

Toyota Sport Crossover Concept najavljuje najljepšeg električnog Japanca do sad, stiže 2025.! 27
Foto: Toyota

Pružit će atraktivnu ponudu za nove kupce električnih automobila i elegantnu alternativu SUV vozilima. Nudi maksimalnu udobnost u kombinaciji s praktičnošću petero vrata, velikim prtljažnikom i izdašnim prostorom za noge straga.

Sport Crossover Concept je prvi put predstavljen na sajmu Auto Shanghai u travnju ove godine. Za kinesko i europsko tržište razvila ga je tvrtka BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET) – zajedničko ulaganje koje su u Kini osnovali Toyota i BYD.

Putem svoje multipath strategije, Toyota predviđa budućnost u kojoj se neutralnost ugljika postiže praktičnim uvođenjem portfelja proizvoda s naprednim, alternativnim gorivima i tehnologijama pogona s nultom emisijom.

Toyota Sport Crossover Concept najavljuje najljepšeg električnog Japanca do sad, stiže 2025.! 28
Foto: Toyota

U Europi Toyota planira predstaviti šest namjenskih BEV modela do 2026. Raznovrsni portfelj elektrificiranih proizvoda pomoći će potaknuti Toyotu Motor Europe prema svom cilju ekskluzivne ponude ZEV-a do 2035. i postizanja potpune ugljične neutralnosti do 2040.