Škoda Octavia RS za 129 eura uz opciju leasinga, idemo mi u Njemačku!

octavia rs

Kao što već znamo, Škoda nudi Octaviu RS kao plug-in hibrid iV izvedbu od 245 KS. U Njemačkoj je taj model dostupan za leasing već od 129 eura mjesečno! Gdje treba potpisati?

Nismo daleko od onog dobro poznatog vica. Mujo, što bi ti napravio kad bi čuo da će sutra biti smak svijeta? – Otišao bi u Njemačku. Tako je i nama, kada čujemo kako se dobri automobili mogu uhvatiti po povoljnim cijenama, u Njemačkoj…

Primjerice, osnovna verzija Škode Octavia RS Combi iV košta 44.060 eura, u Njemačkoj. Kod nas u Hrvatskoj – 276.024 kuna. Tu je i verzija od 245 KS, dosta prostora i električni domet do 60 kilometara. Jer kratica iV otkriva da je ovo plug-in hibridna verzija sportskog odijela. Izvedba koja kombinira 1,4-litreni četverocilindraš sa 150 KS s električnim motorom od 85 kW – rezultira snagom sustava od 245 KS. No, cijela stvar ima i jednu manu, prtljažnik je ostao manji za 150 litara zbog baterije, koja povećava masu karavana na oko 1700 kilograma. Ako možete živjeti s dodatnom težinom i nešto manjim prtljažnim prostorom, Octaviu RS možete dobiti na leasing po niskoj cijeni. To je omogućeno ekološkim bonusom, ne radujte se prerano – u Njemačkoj.

octavia rs

Na sparneuwagen.de (kooperacijski partner njemačkog magazina AUTO BILD) poslovni kupci mogu iznajmiti Škodu Octaviu RS Combi iV za vrlo pristupačnih 129 eura neto mjesečno. Kao što je uobičajeno kod ponuda za plug-in hibride, potrebna je jednokratna uplata od 4500 eura neto, koju najmoprimac mora uplatiti kao predujam. Međutim, ako je zahtjev za ekološku premiju ispravan i pravovremen u Federalnom uredu za ekonomiju i kontrolu izvoza (BAFA), iznos će biti u potpunosti vraćen. Uvjet za punu otplatu je minimalni ugovorni rok od 24 mjeseca, koji je ovim poslom ispunjen. Besplatni kilometri daju se unutar brojke od 10.000 godišnje, no budući da su daljnji uvjeti mogući na zahtjev, svakako se mogu zatražiti i veći paketi kilometara.

Ukupni troškovi leasinga iznose 3801,46 eura neto (129 eura puta 24 plus 705,46 eura) za dvije godine, vrhunska cijena za Octaviu RS koja košta najmanje 44.060 eura. Podjsetit ćemo samo kako Octavia PHEV u standardnom popisu opreme donosi – dvozonski automatski klima uređaj, grijana sjedala, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, sportska sjedala, matrična LED prednja svjetla, digitalne instrumente, infotainment sustav “Bolero” uključujući Apple CarPlay i Android Auto i mnogo više . Budući da se radi o novom automobilu koji se slobodno može konfigurirati uz nadoplatu, oprema se može promijeniti na zahtjev. No, da nije sve idealno po Nijemce, zbog velike potražnje, ponuda možda više neće biti dostupna u kratkom roku, navodi sparneuwagen.de. Svejedno, ovo samo potvrđuje priče, kako se u Njemačkoj voze vrhunski modeli već za 200-300 eura mjesečno. A Hrvatska? Kod nas je dugoročni najam klasične Octavije na mjesečnoj razinini na minimalno 700 eura…

Foto: Škoda