Škoda Enyaq RS iV upravo predstavljena, obogaćena najsnažnija sportska loza marke

SKODA ENYAQ RS iV

Iz Češke bez greške, uz dodatak uvjerljivog nastupa. Novi Enyaq RS iV donosi čak 299 KS i obogaćuje uz Coupe ponudu sportskog programa električnog SUV modela…

Baš kao i Enyaq Coupe RS iV, češki proizvođač automobila odlučio se za dva motora s ukupnom snagom sustava od 220 kW i pogonom na sve kotače za vrhunski prihvaćen model. Zahvaljujući iznimnom koeficijentu otpora od cw 0,265, ENYAQ RS iV ima domet od preko 500 kilometara u WLTP ciklusu.

Škoda Enyaq RS iV upravo predstavljena, obogaćena najsnažnija sportska loza marke 25

Novi ‘sportski’ SUV ima pogon na sve kotače i dva električna motora sa izlaznom snagom sustava od 299 KS, kao i Enyaq COUPÉ RS iV. To čini dvije RS verzije obitelji Enyaq iV najsnažnijim vozilima u ŠKODA portfelju. Obitelj Enyaq iV temelji se na modularnom alatu za elektrifikaciju (MEB) Volkswagen Grupe i silazi s proizvodne trake u glavnoj tvornici marke, u Mladá Boleslav.

Škoda Enyaq RS iV upravo predstavljena, obogaćena najsnažnija sportska loza marke 26

Enyaq iV i Enyaq Coupe iV jedini su MEB modeli koji se proizvode u Europi izvan Njemačke. Škoda Auto najavila je da će u nadolazećim danima s proizvodne trake sići 100.000. primjerak iz obitelji Enyaq iV. Ova brojka uključuje Enyaq iV SUV i Enyaq Coupe iV seriju u svim njihovim varijantama, kao što su sportske RS i Sportline verzije. Uz potpuno električne modele, proizvođač automobila kupcima nudi i Škoda iV ekosustav, koji uključuje zidne kutije za praktično punjenje kod kuće i POWERPASS, karticu za punjenje koja se može koristiti u cijeloj Europi.

Foto: Škoda