Porsche 718 Cayman GT4 RS na prvim test vožnjama odmah se pokazao u snježnim izazovima

Porsche  Cayman GT RS

Nakon svjetske premijere u Los Angelesu, Porsche 718 Cayman GT4 RS i njegova Clubsport varijanta izazvali su veliko zanimanje gledatelja i posjetitelja na GP Ice Race u Zell am Seeu…

Osim spektakularnih vožnji po ledu i snijegu, pozornost je privuklo i njihovo gorivo: pogonili su ih obnovljivi benzin.

Porsche 718 Cayman GT4 RS je beskompromisan vozački automobil dizajniran da impresionira svojom laganom konstrukcijom, iznimno agilnom postavom šasije, sofisticiranom aerodinamikom i jedinstvenim zvučnim zapisom. Na svom prvom europskom nastupu u Zell am Seeu, ekstremni član obitelji 718 pokazao je sve to na impresivan način – i sa značajno smanjenom emisijom CO₂.

Porsche  Cayman GT RS

Porsche 718 Cayman GT4 RS novi je vodeći model u obitelji 718 – beskompromisni vozački automobil dizajniran da impresionira.

Modele GT4 RS pokretala su sintetička goriva, koja mogu značajno doprinijeti smanjenju emisije ugljika u sektoru prometa. U ovom slučaju, gorivo je bio obnovljivi benzin na temelju naprednog biogoriva napravljenog od otpadnih proizvoda hrane. Gorivo je prethodno pokazalo svoju prikladnost za upotrebu u Porscheovim motorima visokih performansi u Porsche Mobil 1 Supercupu, gdje je korišteno u svim timovima 911 GT3 Cup bolida za svaku utrku sezone 2021.

Porsche  Cayman GT RS

Foto: Porsche