Nissan Ariya stigla u Hrvatsku, u Sloveniji smo isprobali novi električni adut dostupan od 41.900 eura

Nissan Ariya stigla u Hrvatsku, u Sloveniji smo isprobali novi električni adut dostupan od 41.900 eura 19
Foto: Nissan Hrvatska

Nissan u Hrvatskoj od sad nudi prvi posve električni crossover ARIYA koji mijenja definiciju električne vožnje 

Ariya obilježava početak novog poglavlja Nissanove električne revolucije  i ne mijenja samo potencijal električnih vozila, već i doživljaj kupaca za upravljačem.

Razvijena da potakne prelazak na ugljično neutralna rješenja mobilnosti, Ariya pruža nenadmašan užitak električne vožnje u udobnosti ergonomski dizajnirane unutrašnjosti. Nastala na temelju stručnosti marke Nissan u području elektrifikacije i najboljim svojstvima crossovera u segmentu, savršena je kombinacija naprednih performansi i neusporedivog iskustva električnog vozila.

„Ariyju smo razvili za kupce koji žele povišeno električno vozilo koje se savršeno uklapa u njihov životni stil” dodao je Leon Dorssers, viši potpredsjednik, regionalni odjel za marketing i prodaju, regija Afrike, Bliskog istoka, Indije, Europe i Oceanije (AIMEO). „Bilo nam je iznimno važno staviti kupce u središte dizajna, kao što se može vidjeti na primjeru klizne središnje konzole, većeg prostora za noge i dualnog zaslona. Rezultat je fantastično električno vozilo kojim marka Nissan okreće novi list ususret budućnosti električne mobilnosti.”

Električna vožnja: uglađena, odzivna i uravnotežena

Posve električna platforma Nissana Ariya spaja iznimnu snagu, sposobnosti punjenja i doseg s pažljivo ugođenom ravnotežom udobnosti i okretnosti u vožnji. Dostupna je u tri izvedbe (Ariya 2WD 63 kWh, Ariya 2WD 87 kWh, Ariya e-4ORCE AWD 87 kWh) i s dosegom do 536 km, zbog čega uspješno odgovara na potrebe najrazličitijih kupaca.

Ariya je sazdana na novoj Alijansinoj platformi CMF-EV, optimiziranoj da pruži neusporedive performanse. Tu su, dakako, i zabavne vozne osobine koje je naslijedila od drugih uzbudljivih modela marke. Pokreće je potpuno električni motor pa nudi trenutačnu isporuku okretnog momenta i snažno ubrzanje za uglađen, tih i odzivan doživljaj vožnje. Nissan se pobrinuo da električni pogon ne bude samo izvanredno tih, već da u vožnji nijedan izvor buke ne bude dominantniji od drugog, što je rezultiralo ujednačeno tihom unutrašnjošću koja djeluje opuštajuće – čak i na stražnjoj klupi koja je u mnogim vozilima slabije zvučno izolirana.

Uz vrhunsku regeneraciju energije i mogućnost brzog punjenja, doseg Ariyje 87 kWh može se povećati do 350 km u pola sata punjenja na brzom punjaču CCS. Baterija je ugrađena u podnožje šasije kako bi se osigurala ravnomjerna raspodjela mase u izvedbi e-4ORCE i gotovo jednaka raspodjela mase u izvedbama s prednjim pogonom. Uspoređujući Ariyju s modelima drugih proizvođača, inženjeri su poseban naglasak stavili na postizanje idealne ravnoteže između upravljivosti, osjećaja sigurnosti i udobnosti u vožnji.

Nissan Ariya stigla u Hrvatsku, u Sloveniji smo isprobali novi električni adut dostupan od 41.900 eura 20
Foto: Nissan Hrvatska

Osim toga, Ariya je suptilno prilagođena za europsko tržište. Na primjer, europskim je kupcima važno da upravljanje bude odzivno i vrlo precizno, kao i to da se osigura dodatna stabilnost pri višim brzinama. Upravo su zato unaprijeđene reakcije amortizera kako bi se poboljšala kontrola karoserije. Inženjeri Nissana Europe prilagodili su i omjer ublažavanja udaraca te nanovo ugodili upravljač kako bi poboljšali reakcije upravljača oko središnjeg položaja pri višim brzinama.

Novi dizajnerski kod: bezvremenski japanski futurizam

Prožet Nissanovim japanskim nasljeđem, snažan dizajn Ariyjine vanjštine i unutrašnjosti temelji se na Nissanovoj filozofiji japanskog futurizma koja spaja estetiku s funkcionalnošću te tako stvara vrhunsku i otvorenu atmosferu koja pokazuje nov potencijal električnih vozila.

Potpuno nova električna platforma i kompaktni pogonski sklop omogućili su Nissanu da ugradi sustav kontrole klima-uređaja ispod poklopca motora. Dizajneri su tako mogli iskoristiti čitavu duljinu kabine i stvoriti ravan, otvoreni tlocrt s prostorom nalik salonu i prvoklasnim futurističkim obilježjima. Uz sofisticiranost i udobnost koje čine okosnicu dizajna, Ariyjina unutrašnjost prostrana je poput modela iz više klase te nudi najviše prostora za putnike u svojoj klasi. Od bestežinskih sjedala s funkcijom prozračivanja i prostora za noge koji može služiti kao primjer drugima do pomičnog krovnog prozora i električno podesive središnje konzole, dizajn Nissana Ariyja dokazuje da udobnost i profinjenost u vozilima nisu međusobno isključive.

Usredotočenost na kupca: tehnologije i rješenja

Ariya uključuje najnovije napredne tehnologije osmišljene da pomognu vozaču i stave korisnika, a ne stroj, u središte iskustva vožnje. Inženjeri su uvažili povratne informacije kupaca Leafa kako bi, primjerice, maksimalno povećali prostor za pohranu i ukupnu funkcionalnost svojeg najnovijeg električnog modela. Sjedala, upravljač i električno upravljiva središnja klizna konzola mogu se podesiti po želji vozača. Te se postavke mogu pohraniti u različitim profilima kako bi se olakšala upotreba, što je praktično ako se vozilom služi više korisnika. Podesiva konzola posebno je obilježje Ariyje jer njezinim pomicanjem vozači mogu prilagoditi naslon za ruke i stvoriti dodatan prostor. Također odgovara ergonomskom položaju mjenjača na središnjoj konzoli i obližnjih komandi. Povratne informacije kupaca Leafa potaknule su ugradnju dodatnog prostora za pohranu kabela za punjenje; Ariya također nudi modularne razdjelnike prtljažnika koji pridonose većoj funkcionalnosti.

Nissan Ariya stigla u Hrvatsku, u Sloveniji smo isprobali novi električni adut dostupan od 41.900 eura 21
Foto: Nissan Hrvatska

Monolitna armaturna ploča sastoji se od dvaju 12,3-inčnih zaslona kako bi se osiguralo da sve važne informacije o vozilu, poput napunjenosti baterije, dosega i navigacije, budu lako dostupne. Prikazivanjem višestrukih informacija na vodoravnim zaslonima, povezanima u obliku slova S, informacije se mogu očitati brzo i uz minimalno skretanje pažnje vozača. Ariya je opremljena i head-up zaslonom koji vozaču na siguran način prikazuje praktične informacije.

U njezinu minimalističku armaturnu ploču ugrađene su haptičke komande kako bi komunikacija s vozilom bila popraćena povratnim informacijama, dok su neke od glavnih komandi, primjerice gumb za glasnoću i tipke na upravljaču, zadržane u fizičkom obliku. Armaturna ploča neprimjetno se stapa s oblikom kabine, dok precizno ugrađene komande pridonose općem dojmu uglađenosti. Tu je i novi mjenjač koji se savršeno slijeva s vašom rukom, zbog čega je i vozački položaj opušteniji.

Inteligentna integracija: povezane usluge i sustavi za pomoć u vožnji

U skladu s Nissanovom filozofijom stavljanja vozača u središte dizajna vozila, Ariya je opremljena Nissanovim inteligentnim osobnim pomoćnikom koji uključuje hibridni sustav glasovnog upravljanja s naprednim prepoznavanjem prirodnog jezika. Zahvaljujući tomu, određenim funkcijama Ariyje možete upravljati bez dodira!

Inteligentni planer rute u stvarnom vremenu procjenjuje optimalnu rutu s obzirom na različite čimbenike kao što su promet, stanje ceste, raspoloživost punionica u stvarnom vremenu i preostali kapacitet baterije. S pomoću aplikacije NissanConnect Services moguće je daljinski zaključati i otključati vrata vozila. Na raspolaganju su i bežični sustav Apple CarPlay te Android Auto s opcijom povezivanja preko kabela.

Sigurnosne značajke i pomoć u vožnji

Nissan Ariya opremljena je najnovijim sigurnosnim značajkama i sustavima za pomoć u vožnji, uključujući ProPILOT s navigacijom Navi-Link, dosad najinovativnijom generacijom Nissanova naprednog sustava za pomoć u vožnji u Europi. Dizajnirana je tako da pruži sigurnost, stoga uključuje čitav niz sigurnosnih značajki. Uz Nissanov sustav Safety Shield 360 uključuje još i Inteligentni Around View Monitor, Inteligentni sustav upozorenja na frontalni sudar, Sustav za održavanje vozila u prometnom traku u nuždi, Inteligentni sustav kočenja u nuždi i Sustav automatskog kočenja stražnjih kotača u nuždi.

Nissan Ariya stigla u Hrvatsku, u Sloveniji smo isprobali novi električni adut dostupan od 41.900 eura 22
Foto: Nissan Hrvatska

Cijene se kreću u rasponu od 41.900 do 58.400 eura. No, iz Nissana ističu kako gama za Hrvatsku još nije finalizirana. Ideja je pridodati još jednu verziju s jačom baterijom s pogonom na 2 kotača.

 

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE – Nissan Ariya

Specifikacije za europsko tržište Ariya (2WD) Ariya (4WD – e-4ORCE)
63 kWh 87 kWh 87 kWh
Kapacitet baterije
*Procijenjeni kapacitet baterije, podložno homologaciji
66 kWh (nazivni kapacitet)

63 kWh (korisni kapacitet)

91 kWh (nazivni kapacitet)

87 kWh (korisni kapacitet)

91 kWh (nazivni kapacitet)

87 kWh (korisni kapacitet)

Snaga 160 kW 178 kW 225 kW
Okretni moment (+ 300 Nm) (+ 300 Nm) (+ 600 Nm)
Najveća brzina motora 13520 13520 13520
Ubrzanje
0-100 km/h
7,5 s 7,6 s 5,7 s
Najveća brzina 160 km/h 160 km/h 200 km/h
Homologirani podaci iz mješovitog ciklusa vožnje prema WLTP-u do 404 km do 536 km do 515 km
Kapacitet vuče 750 kg 1500 kg
Duljina 4595 mm
Širina 1850 mm
Visina 1660 mm
Međuosovinski razmak (mm) 2775 mm 2775 mm 2775 mm
Prednji prevjes (mm) 875 mm 875 mm 875 mm
Stražnji prevjes (mm) 945 mm 945 mm 945 mm
Masa (ovisno o inačici i opremi) 1,8 t – 2,3 t
Međuosovinski razmak 2775 mm
Kapacitet prtljažnika Pogon na dva kotača: 468 l

Pogon na sve kotače: 415 l

Vrste punjača CCS
Najveća snaga punjenja izmjeničnom strujom 7,4 – 22 kW 7,4 – 22 kW 7,4 – 22 kW
Najveća snaga punjenja istosmjernom strujom 130 kW 130 kW 130 kW
Obnova dosega od 20 do 80  % pri punjenju istosmjernom strujom 267 km u 30 min 350 km u 30 min 325 km u 30 min
Jamstvo na bateriju 8 godina ili 160.000 km 8 godina ili 160.000 km 8 godina ili 160.000 km
Vrsta prednjeg ovjesa Neovisni McPherson Neovisni McPherson Neovisni McPherson
Vrsta stražnjeg ovjesa Multi-link stražnji ovjes Multi-link stražnji ovjes Multi-link stražnji ovjes
Dimenzije guma
(prednjih i stražnjih)
  235/55R19
255/45R20 (dostupno kao opcija)