MINI Cooper SE Cabrio kao prvi mali premium model bez krova i neuvjerljivog električnog dosega

MINI Cooper SE Convertible

MINI donosi zabavu u cabrio izdanju s električnim duhom bez emisija po prvi put s jedinstvenomm MINI Cooper SE izvedbi…

Svjetska premijera na “MINI take the States” održala se u SAD-u.

Sunce, sve veće temperature, svježi zeleni krajolik: točno na vrijeme za ljeto, MINI po prvi put predstavlja potpuno električni MINI Cooper SE kao kabriolet. Neće to biti premijera verzije serijske proizvodnje, već kao jedinstveni primjerak koji pokazuje kako bi se put do potpuno električne premium marke mogao nastaviti, te elektrificirati klasičnu sportsku vožnju na otvorenom u budućnosti. Kao otvoreni četverosjed, MINI Cooper SE Cabrio je jedini premium kabriolet na svijetu s potpuno električnim pogonom u segmentu malih automobila. S ovim predvodnikom, britanska vrhunska marka po prvi put kombinira klasični sportski duh, maksimalnu zabavu u vožnji s otvorenim krovom i lokalno električnu mobilnost bez emisija.

MINI Cooper SE Cabrio kao prvi mali premium model bez krova i neuvjerljivog električnog dosega 25

Unikatni model bit će prvi put prikazan javnosti na tradicionalnom društvenom događaju “MINI Takes the States” u SAD-u. Zavojite ceste između Burlingtona u Vermontu i Greenville-Spartanburga u Južnoj Karolini savršene su da okupljenoj MINI zajednici daju prvi dojam o tipičnom MINI go-kart osjećaju u opremi MINI Cooper SE Cabrio.

Jedinstveni primjerak temelji se na karoseriji MINI Cooper S Cabrio. Elektrificirani MINI Cabrio također dijeli dimenzije od 3.863 mm duljine s međuosovinskim razmakom od 2.495 mm, širinom od 1.727 mm i visinom od 2.495 mm. Zapremina prtljažnika također ostaje nepromijenjena i iznosi 160 l.

MINI Cooper SE Cabrio kao prvi mali premium model bez krova i neuvjerljivog električnog dosega 26

Pogonska tehnologija dolazi iz centara kompetencije za električnu mobilnost BMW Grupe u Dingolfingu i Landshutu. MINI Cooper SE Cabrio koristi iste pogonske komponente kao i MINI Cooper SE s troja vrata. Izuzetno skladna raspodjela osovinskog opterećenja zahvaljujući malom elektromotoru pogoduje agilnom i iznimnom osjećaju vozni karakteristika.

Električni motor od 135 kW/184 KS, kao u MINI Cooper SE, prenosi agilno upravljanje s prepoznatljivim karting osjećajem u svijet električne mobilnosti i omogućuje ubrzanje s mjesta do 100 km/h za 7,7 sekundi. S rasponom od ipak malih 230 kilometara utvrđenim u WLTP testnom ciklusu, idealan je isključivo za grad. MINI Cooper SE kabriolet kombinira zabavu u vožnji s otvorenim krovom i pametnu funkcionalnost. Potpuno električni i stoga posebno tihi tekstilni mekani krov može se otvoriti i zatvoriti unutar 18 sekundi. Pritiskom na tipku, meki krov se može aktivirati pri vožnji do 30 km/h i omogućuje tri postavke: otvoren, zatvoren ili kao krovni otvor.

Mini dokazuje svoju proaktivnost, još samo da postane uvjerljiviji na električnom području…

Foto: Mini