MG Motor stigao u Hrvatsku, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama

MG Hrvatska Marvel

MG Motor stiže u Hrvatsku, a generalni zastupnik biti će Grand Automotive Adriatic, najavljeno je otvaranje 20 prodajno-servisnih centara do kraja godine u regiji…

U 2023. godini, plan je povećati broj prodajno-servisnih mreža na 40. Početak prodaje vozila za tržište Hrvatske i Srbije planiran je 1. srpnja 2022., a za tržišta Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije je 1. rujna 2022.

Atraktivna ponuda MG Motor vozila obogatit će cjelokupnu automobilsku ponudu na Adriatic tržištu s modelima poput prvog električnog karavanskog modela MG 5, B-SUV modela MG ZS u benzinskoj i električnoj izvedbi, C-SUV modela MG EHS u plug-in hybrid varijanti i električnog SUV-a MG Marvel R.

MG Motor stigao u Hrvatsku, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama 25

Svi modeli dolaze uz jedno od vodećih jamstva na tržištu – 7 godina i 150.000 km, što MG modele čini još atraktivnijima za privatne i poslovne korisnike.

Povijest MG automobila

MG Motor automobilska je marka osnovana 1924. u Velikoj Britaniji. Utemeljio ju je britanski pionir automobilizma William Morris, vlasnik tadašnje tvrtke Morris Garages, po kojem je automobilska marka i dobila ime. 1920-ih godina ideja je bila razvijati MG u smjeru sportskih automobila pa je tako u povijesti MG automobil srušio više od 40 svjetskih brzinskih rekorda i prozvan je najkvalitetnijim i najprodavanijim trkaćim automobilom na svijetu. U skoro 90 godina od osnutka utjecaj tvrtke MG Motor raširio se na 5 kontinenata i obuhvaća 39 zemalja, a 2022. stiže i na područje Adriatic regije. Zato se može sa sigurnošću tvrditi kako je tvrtka MG Motor davno nadmašila granice Velike Britanije i postala ikona globalne automobilske industrije.

DNA marke MG Motor

DNA marke MG Motor ujedinjuje sve vrhunske performanse zbog kojih je sama tvrtka uspješna više od 90 godina. Specifične karakteristike marke su prepoznatljive i opipljive na svim dodirnim točkama MG automobila. To uključuje naslijeđe, Hi-modu i visoke tehnologije.

MG Motor stigao u Hrvatsku, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama 26
Nenad Pleteš, direktor marke MG Motor za regionalno područje

Tijekom svoje baštine, MG je opisan kao automobil koji inspirira strast za vožnjom i slobodom na cesti dok istovremeno omogućuje sigurnost i praktičnost. MG Motor se pri unaprjeđivanju svojih modela koristio novim tehnologijama i zato se definira kao automobil budućnosti, pogodan za svakodnevne potrebe i navike modernog potrošača i urbanih mladih obitelji. „Kreiranje nove ere automobila“, kako je to službeno nazvano od strane tvrtke MG Motor započelo je 2019., a ideja je novoj generaciji pružiti kvalitetne, suvremene, inovativne modele automobila modernog dizajna i najnovijih tehnologija.

MG modeli danas

Vodeći se idejom „Kreiranja nove ere automobila“, nastale su nove generacije tvrtke MG Motor kao što su modeli MG ZS, MG EHS, MG MARVEL R, MG 5, a smatraju se nositeljima vodećih tehnologija za povezivanje čovjeka s automobilom i okolinom. Unutar MG automobila vozača će dočekati najnovija tehnologija koja će mu iskustvo vožnje učiniti zabavnim, sigurnim i učinkovitim. Također, tvrtka MG Motor u svojoj „novoj eri“ posebnu pažnju pridaje, osim tehnologiji i dizajnu automobila, i održivoj budućnosti planeta u cijelosti. Zbog toga je svaki novi MG model dizajniran i razvijen kako bi pružio izvanredne razine ekološke učinkovitosti. Impresivan dizajn u spoju s najnovijim tehnologijama osvojili su potrošače diljem svijeta.

U 2017. tvrtka MG Motor postaje najbrže rastući brand u Velikoj Britaniji, Tajlandu, Čileu i Australiji, a 2018. tvrtka MG Motor posjeduje 323 prodajno-servisnih lokacija diljem svijeta sa stopom rasta od 51%. Također, ta je godina za tvrtku MG Motor također “godina prekretnice prodajnog uspjeha” zbog brzog rasta obujma prodaje: 64% u Južnoj Americi, 104% u Velikoj Britaniji, 107% u Aziji, 534% na Bliskom istoku, 708% u Oceaniji.

Nadalje, 2019. godine MG ZS EV – čisto električno vozilo europskog standarda službeno je lansirano na tržište sa svjetskom “Net Green” tehnologijom i “Three-core Power” sustavom. Iste godine, globalni volumen prodaje MG automobila raste na 139.000 i MG Motor postaje službeni globalni automobilski partner nogometnog kluba Liverpool, europskog prvaka te godine. U isto vrijeme je MG Motor nagrađen “Breakout Brand of the Year” titulom na Filipinima.

MG Motor 2020. postaje “Najbolja marka” na “Best 2020 Awards” u organizaciji čileanskog specijaliziranog tiska. Također, u tom je periodu MG Motor Indija angažirala poznatog britanskog glumca Benedicta Cumberbatcha (široko hvaljenog po ulozi Sherlocka Holmesa

u seriji Sherlock), kao ambasadora svoje robne marke ususret indijskom lansiranju MG Hectora, premium SUV-a.

U protekle dvije godine, tvrtka MG Motor otvorila je više od 400 prodajno servisnih salona, a rast prodaje rezultat je uvođenja modela koji oduševljavaju kvalitetom i ponuđenom opremom.

U 2020. tvrtka MG Motor je u Europi prodala 7.200 vozila, a već u 2021. ta brojka je utrostručena i prodaja je dosegla 22.000 vozila. Rast prodaje nastavio se i u 2022. s 22.135 prodanih vozila već u prvom kvartalu.

Razvojem i unaprjeđenjem tvrtka MG Motor zauzela je svoje mjesto na globalnom tržištu, a svojim karakteristikama osvaja potrošače tako da se može zaključiti kako MG modeli predstavljaju pravi odgovor na potrebe europskih kupaca.

MG Motor stigao u Hrvatsku, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama 27

Na službenom YouTube kanalu tvrtke MG Motor objavljen je i teaser videozapis koji najavljuje dolazak potpuno novog MG modela krajem 2022., što samo dokazuje kako tvrtka MG Motor ne planira stati s jačanjem ponude u automobilskoj industriji i kreiranjem noviteta za vozače širom svijeta.

Grand Automotive Adriatic d.o.o. dio je Taavura grupe od 2022., a sama Adriatic regija podrazumijeva sljedeće zemlje; Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

U navedenim zemljama Grand Automotive Adriatic d.o.o. posluje kao uvoznik za marku vozila MG.

Grand Automotive jedna je od vodećih automobilskih grupacija u Hrvatskoj, a osim što se bave uvozom i distribucijom vozila marki Ford, Hyundai i dr., od 2022. u ponudu uvode distribuciju MG automobila. Grupacija je, također, ovlašteni servisni centar za marku Infiniti, a nude prodaju i servis novih i rabljenih vozila, upravljanje voznim parkom, osiguranje za automobile te prilagođena mobilna rješenja za svakoga. Od samog početka djelovanja, grupacija se kontinuirano širi i ističe kao poslovna jedinica velike strateške vrijednosti. U Grand Automotive grupaciji zaposleno je oko 200 djelatnika, prodano je preko 10.000 jedinica i ostvarena je suradnja s 32 partnera u mreži.
Taavura Holdings grupa osnovana je 1948. i najveća je izraelska tvrtka za prijevoz tereta i logistiku. Grupu kontrolira i većinski njome upravlja obitelj Livnat, a također posjeduje veliki portfelj vodećih tvrtki na tržištu u područjima nekretnina, poljoprivrede, komunikacija i dr.

MG Motor stigao u Hrvatsku, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama 28
Zaštitno lice MG Motor je Jelena Perić

Svojim najvećim tržišnim prednostima grupa smatra njegovanje vrijednih partnerstva, financijsku snagu i konzervativni pristup, strast prema vozilima, dugoročnu perspektivu i uključenost u nove grane poslovanja. Prisutna je na globalnom tržištu kroz više od 100 podružnica i preko 15.000 zaposlenih.

Ima godišnji promet od 1.3 milijarde eura te stabilnu A+ ocjenu S&P grupe. U Europi je Taavura grupa prisutna u automobilskom sektoru kao Grand Automotive grupacija te posluje kao uvoznik vozila marki Ford, Hyundai, Nissan u srednjoeuropskim zemljama te u regiji Adriatic. Od ove godine je i uvoznik vozila tvrtke MG Motor na području regije Adriatic.

MG MOTOR NA ADRIATIC TRŽIŠTU

Ove godine s radom kreće tvrtka MG Motor Adriatic sa sjedištem u Zagrebu koja objedinjuje sljedeće zemlje: Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju. Slogan tvrtke MG Motor Adriatic za navedeno područje jest „Get More!“ koji ističe idejnu perspektivu samog branda, dok će se u fazi predstavljanja na regionalnom tržištu koristiti slogan „Rezervirano za budućnost!“.

Matična tvrtka MG-a je SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation) koja je sedmi najveći proizvođač automobila na svijetu. Također, SAIC Motor bio je prva automobilska grupacija u Kini s godišnjom prodajom većom od 7 milijuna automobila. Osim Morris Garages (MG), pod SAIC Motorom su i Roewe i Maxus, SAIC Volkswagen, SAIC-M i druge.

Uvoznik MG automobila za navedene zemlje regije je Grand Automotive Adriatic d.o.o. koji je u apsolutnom vlasništvu Taavura grupe. MG i SAIC su odabrali Grand Automotive grupu za partnera u Adriatic regiji zbog dokazane sposobnosti stavljanja novih marki na tržište kroz strategiju brzog rasta.

Grand Automotive Adriatic predstavio je ambiciozan plan uvođenja branda MG Motor na tržišta Adriatic u 2022. – otvaranje 20 prodajno-servisnih centara do kraja godine.

Početak prodaje vozila za tržište Hrvatske i Srbije planiran je 1. srpnja 2022., a za tržišta Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije je 1. rujna 2022.Atraktivna ponuda MG Motor vozila obogatit će cjelokupnu automobilsku ponudu na Adriatic tržištu s modelima poput prvog električnog karavanskog modela MG 5, B-SUV modela MG ZS u benzinskoj i električnoj izvedbi, C-SUV modela MG EHS u plug-in hybrid varijanti i električnog SUV-a MG Marvel R.

MG MOTOR PONUDA MODELA NA DOMAĆEM TRŽIŠTU

MG ZS (139.200 kn)

Razvijen za život

Nedavno redizajniran MG ZS donosi u B-SUV segmentu nenadmašnu kombinaciju uloženog i dobivenog. Prostranost i bogata serijska oprema, uz provjerene benzinske motore, pravi su odgovor na sve životne situacije.

Originalno predstavljen krajem 2017., 432 centimetra dug gradski SUV MG ZS najzaslužniji je za streloviti povratak MG Motor tvrtke na europsko tržište, a posebno na području Velike Britanije gdje je MG Motor proglašen za najbrže rastuću marku.

MG ZS EV (262.300 kn)

100% električan, 100% dostupan

Novi MG ZS EV kupnju električnih automobila čini pristupačnijom no ikad. Uz svježi dizajn, inovativnu tehnologiju te odabir između dvaju paketa učinkovitih baterija za e-doseg do 440 km ulazak u svijet e-automobila nikada nije bio – dostupniji.

Zahvaljujući priznatom dizajnu, visokoj razini sigurnosti, lakoći korištenja te pristupačnoj cijeni, MG ZS EV doživio je trenutačni uspjeh kada se pojavio na dijelu europskih tržišta krajem 2019. Nije se bez razloga više od 15.000 kupaca odlučilo za kupnju u prvoj godini prodaje, pa je ZS EV završio pri vrhu ljestvice najprodavanijih električnih automobila u V. Britaniji, Norveškoj, Švedskoj, Nizozemskoj i Francuskoj.

MG Motor stigao u Hrvatsku, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama 29

Novi MG5 Electric (257.900 kn)

Prvi električni karavan na svijetu

MG Motor modelom MG5 još jednom uzburkava europsko tržište električnih vozila. Riječ je o prvom električnom karavanu na svijetu. Potpuno opremljen, praktičan i cjenovno dostupan obiteljski automobil u ponudi se pojavljuje s dvije razine opremljenosti, s dva kapaciteta baterije i četiri boje karoserije.

MG Motor stigao u Hrvatsku, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama 30
MG5 Electric 2022.

MG5 Electric utjelovljuje misiju tvrtke MG Motor, a to je ponuditi električnu mobilnost svim kupcima koji se osjećaju mladima i žele prihvatiti električni način života. Nudi pametna, praktična i sigurna rješenja, kao i naprednu tehnologiju. Aktualni razvoj EV segmenta ide u smjeru premium klase, no sve je izraženija potražnja za potpuno električnim obiteljskim vozilima koja su cjenovno dostupna širokom krugu kupaca. Novi MG5 Electric savršeno ispunjava ovu ulogu.

MG EHS Plug-in Hybrid (od 288.390 kn)

Idealan početak lifestylea koji podržava elektromobilnost

MG EHS sa svojim naprednim pogonskim sklopom nudi 100% mobilnost bez emisija u svakodnevnoj vožnji, a da vozač pritom ne mora previše brinuti o dosegu. Uz to, moderno uređen interijer i najnovija tehnologija kreiraju nezaboravno iskustvo vožnje.

Model MG EHS stigao je u EU u listopadu 2019. kao SUV C-segmenta i veća alternativa etabliranom modelu MG ZS, koji ostaje sveukupno najprodavaniji model marke. Savršenih proporcija i skladnog dizajna, ekološki osviješten SUV visoke je kvalitete, siguran, lako dostupan i koristi naprednu tehnologiju. MG EHS Plug-in Hybrid omogućuje vozačima koji još nisu spremni za potpuno električni automobil da voze električno i održivo.

MG Marvel R Electric  (od 382.900 kn)

Luksuzan, napredan, električan

Pozicioniran na samom vrhu raspona modela marke MG, Marvel R Electric namijenjen je kupcima koji traže malo drukčiji električni SUV, a istodobno i podiže letvicu u pogledu modernog dizajna, luksuza, performansi, tehnologija i infotainmenta uz 19,4-inčni dodirni zaslon.

Lansiran tijekom jeseni 2021., najveći model tvrtke MG Motor cilja na privlačenje mlađih kupaca u sve kompetitivnijem C-segmentu električnih SUV-a, što namjerava ostvariti kombinacijom dosad najmodernije interpretacije markina dizajnerskog jezika Evolution, sofisticirane tehnologije, snažnih električnih pogonskih sklopova te prostrane i bogato opremljene unutrašnjosti.

Foto: MG Motor (Grand auto Adriatic)