Nova Kia Sportage stiže na jesen, dizajnerski bingo i naprednost kroz brojne tehnologije

Kia Sportage

Peta generacija Sportagea gleda u budućnost elegantnim, ali mišićavim i modernim vanjskim dizajnom, te posebno elegantnim digitalnim interijerom… 

Kia Corporation i premijerno je otkrila novu generaciju Sportagea, SUV modela 5. generacije koji je pažljivo izrađen kako bi svojim dizajnom interijera i eksterijera nadahnuo kupce. U rujnu će Kia Europe prvi put u 28-godišnjoj povijesti modela predstaviti namjensku europsku verziju Sportagea.

Vanjski dio izaziva svojim odvažnim dizajnom i premješta identitet Sportage u sljedeću generaciju, istodobno odajući počast njegovom bogatom nasljeđu.  Dok pogled na unutrašnjost sugerira kako je stvoren prostor koji je uistinu vrhunski, stapajući visokotehnološke značajke u suvremeni stil.

Kia Sportage

„Otkrivanje Sportagea dalo je našim nadarenim dizajnerskim timovima ogromnu priliku da naprave nešto novo. Dobrim dijelom preuzeli su inspiracija iz nedavnog predstavljenog električnog EV6, kako bi nadahnuli kupce kroz moderan i inovativan SUV dizajn. S potpuno novim Sportageom nismo jednostavno željeli napraviti korak naprijed, već smo prešli na drugu razinu u klasi SUV-a “, komentirao je Karim Habib, viši potpredsjednik i voditelj Global Design Centra.

„Kad osobno vidite potpuno novi Sportage sa svojim elegantnim, ali snažno dinamičnim stavom i kad sjednete u detaljno orijentiranu kabinu s prekrasno detaljnim interijerom i prvoklasnim materijalima, vidjet ćete da smo postigli te ciljeve i postavili nova mjerila. U potpuno novom Sportageu vjerujemo da možete vidjeti budućnost naše marke i naših proizvoda. ”

Otkrivena početkom ove godine na veliko priznanje dizajnerske zajednice, nova filozofija dizajna marke Kia – Opposites United, u osnovi je potpuno novog Sportagea, utječući na svaki aspekt njegova izgleda i karaktera. Principi Opposites United utjecat će na sve buduće Kiijine dizajne, dajući im isti osnovni DNA. Poticajna na razmišljanje i odvažna filozofija jača vezu između dizajna i Kijinog novog smjera brenda, ‘Pokret koji nadahnjuje’.

Kia Sportage

Opposites United je sastavljen od pet postulata – ‘Radost zbog razuma’, Moć napretka’, ‘Tehnologija za život’, ‘Napetost za spokoj’ i ‘Odvažan za prirodu’. Posljednji navod duboko je utjecao na dizajnersko stvaranje potpuno novog Sportagea, utjelovljujući prirodni svijet i stvarajući dizajnerski identitet koji ima smion, emotivan, moderan, ali organski oblik.

Potpuno novi Sportage rezultat je suradnje između glavnih Kia globalnih dizajnerski mreža u Koreji, Njemačkoj, SAD-u i Kini.

Interijer potpuno novog Sportagea igra hrabro, karakterno, nudeći intuitivnu i inovativnu tehnologiju, stvarajući prostor usmjeren prema vozaču.

Kia Sportage

Visokotehnološka podloga zaslona osjetljiva na dodir, zajedno s naprednim integriranim kontrolerom, sve to rezultira jednostavnim povezivanjem, funkcionalnosti i upotrebljivosti vozača i putnika. Oba su sustava stvorena da budu jednostavna za upotrebu, vrlo intuitivna i mekana na dodir.

Optimalno smještena za vozača i suvozača je ergonomska središnja konzola koja kombinira udobnost i luksuz, a završena je sjajnim efektom.

Po prvi put u povijesti Sportagea, hrabriji model posebno je dizajniran da prenese samopouzdaniji, energičniji i svestraniji karakter. Potpuno novi Sportage X-Line ima naglašeniji odbojnik, bočne pragove i zakrivljeni krovni nosač.

Zbog lansiranja na globalno tržište kasnije ove godine, više informacija o potpuno novom Sportageu bit će dostupno u dogledno vrijeme. Više informacija o europskom Sportageu, stiže tijekom ljeta i jeseni…

Foto: Kia