Maserati širi obiteljsko stablo kroz Trofeo izvedbe, Ghibli od sada uz 580 KS!

Maserati Trofeo

Maserati piše novo poglavlje svoje povijesti proširujući svoju ponudu kroz izvedbe – Trofeo.

Nakon što se premijerno svijetu predstavio Levante Trofeo 2018., kao najekstremnija, najmoćnija verzija SUV modela marke iz Modene, sada tu priču nadopunjuju novi Quattroporte i Ghibli Trofeo.

Kako bih još jednom istaknuo sveopće talijanski identitet, Maserati je odabrao boje za predstavljanje kolekcije Trofeo u vidu talijanske zastave. Zelena za Quattroporte, bijela za Levante i crvena za Ghibli.

Maserati Trofeo

Maserati unosi novu vatru u svoje limuzine uvođenjem V8 motora. Srce Ghibli i Quattroporte Trofeo kuca kroz 3,8 litreni V8 Twin Turbo s izlaznom snagom od 580 KS pri 6.250 o/min i najvećim okretnim momentom od 730 Nm.

Motor, koji je već otkrio svu snagu na Levante Trofeu, izrađen je u tvornici u Maranellu, u Ferrari postrojenju po Maseratijevim specifikacijama, a modificiran je i razvijen kako bi pružio impresivne performanse.

Maserati Trofeo

Iako je potpuno nov za Ghibli, V8 motor prethodno se koristio u Quattroporte GTS, u verziji od 530 KS. Danas je V8 motor s 580 KS dostupan na novim Ghibli, Quattroporte i Levante Trofeo modelima, u potpunosti u skladu sa standardima za ekonomičnost i emisiju goriva.

Maserati Trofeo

Ghibli i Quattroporte Trofeo s ponosom mogu tvrditi da su najbrže Maserati limuzine ikad, s maksimalnom brzinom od 326 km/h. Dok je najveća brzina za Levante Trofeo 302 km/h.

Prvi primjerci na cestama se očekuju već na jesen

 

foto: Maserati