BMW CE 04 kao električni bavarski novitet, uz doseg poput malenih automobila

BMW CE

Vožnja na dva kotača bez zvuka, neke će ovo jako veseliti…

Električni skuter? Zvuči zanimljivo i nije prvi takve vrste. I dok vozači romobila moraju strahovati od novih zakona, kada su njihova propmetala u pitanju, BMW ima nešto za one nešto zelenije naravi.

“BMW CE 04 naša je nova električna gradska zvijezda. Kombinira e-vožnju s osjećajima za moto zabavu. Najnovija tehnologija i najbolje baterije, koje se također ugrađuju u električnu BMW i obitelj, baš kao i CE 04, svi novi modeli BMW Motorrad za gradsku mobilnost bit će potpuno električni. ” na početku govora otkrio je Oliver Zipse, izvršni direktor BMW AG.

bmw ce  th

S novim BMW CE 04, BMW Motorrad odjel nastavlja dosljedno provoditi svoju strategiju elektromobilnosti za urbana naselja. Kako je konačno serijsko vozilo BMW Motorrad Concept Link prvotno prikazano 2017. godine, a serija BMW Motorrad Definition CE 04 predstavljena 2020. godine, BMW CE 04 otvara potpuno novo poglavlje u gradskoj mobilnosti s dva kotača. Svojim električnim pogonom, dizajnom usmjerenim prema naprijed i inovativnim rješenjima za povezivanje, novi skuter spaja transportne i komunikacijske funkcije za novu marku mobilnosti u urbanom okruženju.

S maksimalnom snagom od 31 kW (42 KS), novi BMW CE 04 ima snažan motor i nudi izvanredno zadovoljstvo u vožnji. Za klasičnu disciplinu “start na semaforu” od 0 do 50 km/h potrebno je samo 2,6 sekundi.

Novi BMW CE 04 ima dovoljno kapaciteta, od 60,6 Ah (8,9 kWh), pružajući domet od oko 130 kilometara (verzija s smanjenom izlaznom snagom: 100 km). To omogućava svakodnevne vožnje bez emisija u gradu, u urbanom okruženju i za manje zabavne ture nakon posla ili vikendom – uz potpuni mir.

Foto: BMW